Tegnap délelőtt két orosz katonai repülőteret ért támadás

2022. december 06. 10:04

Ez hatalmas blama.

2022. december 06. 10:04
null
Bendarzsevszkij Anton
Bendarzsevszkij Anton

„Tegnap délelőtt két orosz katonai repülőteret ért támadás, több bombázó repülő sérült, legalább három – a kiszolgáló személyzet – meghalt. A repülők egy része a képek alapján rakétákkal volt felszerelve – készültek a támadásra ukrán célpontok ellen. A támadást (feltehetően) ukrán drónok követték el.

Mit mond nekünk ez az eset a háború aktuális állásáról? Valójában nagyon is sokat!

  • az egyik repülőtér, Gyagilevo, egészen közel van Moszkvához és a Kremlhez. Ez hatalmas blama
  • a drónok akadálytalanul 650 km-t repültek orosz területek felett. Az orosz légvédelem nem észlelte, és nem is tudta őket leszedni.
  • hogy miért? Mert az orosz védelmi rendszer gerincét képező Sz-300-asok és Sz-400-asok mind a fronton vannak. Ennyit arról, hogy mekkora az Orosz Föderáció stratégiai készlete
  • ami az ukrán határ közelében van, Sz-300 és Sz-400, azok pedig nem az eredeti rendeltetésüknek vannak állítva, mert nem légi célpontokat, hanem szárazföldi célpontokat lőnek velük (föld-levegő helyett föld-föld). Mert ugye a precíziós rakéták fogyóban vannak.
  • a megrongálódott stratégiai bombázók még a szovjet időkben készültek, ilyet ma Oroszország nem gyárt, nem is lesz egykönnyen helyreállítható.”

Nyitóképen: A légi bázisról látszódó robbanás egy biztonsági kamera felvételén. Forrás: Képernyőfotó.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
antioxi
2022. december 09. 20:33
Megbocsátható Bandarzsevszkinek az "objektivitás" hiszen ukrán ő is.
lofejazagyban
2022. december 06. 18:58
te ki-tudka-ki-fizet Anton, az nem blama, hogy mások érdekeiért már meghalt 120 ezer ukrán az EU szerint?
kaffogó hebrencs
2022. december 06. 18:16
Bezzeg a szarrá rakétázott Kijev a legmodernebb légvédelmi rendszereinket dicséri. Dehát Anton megszakérti. "Ennyi képességünk van, gyerekek" - Gyurcsány Ferenc mutat rá a baloldali szürkeállomány valós teljesítőképességére 2006-ban.
zolizolizoltan
2022. december 06. 16:40
"Kimattolták" Putyint az ukránok. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik