Az történt, ami várható volt: az ársapkák miatt jön a hiány, a benzint követi minden más

2022. december 6. 15:26

Bartus László
Amerikai Népszava
Orbánnak nagy szerencséje van, hogy mindent a háborúra foghat.

„Orbánnak nagy szerencséje van, hogy mindent a háborúra foghat, hogy csókos orosz tömeggyilkos barátai miatt energiaválság van, és az egész világon vannak gazdasági nehézségek, még ha nem is akkorák, mint Magyarországon, és nem is azok az okai. Ami ezzel egyidőben Magyarországon zajlik, annak semmi köze ezekhez. A magyar válság oka Orbán Viktor és keresztényfasiszta rendszere. Az Orbán által kitalált és Magyarországra erőltetett NER morális, gazdasági és végül politikai összeomláshoz, tömegnyomorhoz vezet. Ennek jelei kezdenek megmutatkozni.

Európában, az Európai Unióban, vagy ahogy az Orbán-banda mondaná: »Brüsszelben«, nincs üzemeanyaghiány. Pedig állítólag onnan jön a baj, »Brüsszel« teszi tönkre Tündérországot, állítólag a szankciókkal. De Európában lépett életbe az olajembargó, ami cseppet sem éreztette hatását az üzemanyagellátásban, míg Orbán és hű ebe, Szijjártó, folyamatosan azt állította, hogy az oroszokkal kötött különalkukkal, az orosz energiafüggőség megtartásával, Magyarországnak biztosították a gáz- és az olajellátását. Nem így lett, minden fordítva történt.

Ha egy kormány Európa közepén egyedül nem tudja biztosítani az üzemanyagellátást, nem lehet benzint kapni, vadászni kell olyan benzinkútra, amelynek van bármilyen áruja, akkor az a kormány megbukott, alkalmatlan a kormányzásra, feladata ellátására. Az óriási sorok, a tumultus, a káosz, a benzin nélküli autók csak előfutárai annak a totális nyomornak, amibe Orbán vezeti az országot az illiberális fasiszta diktatúrájával. Miatta nincsenek európai pénzek, miatta van infláció, áruhiány, az alapvető ellátásról nem tud gondoskodni, és csak másokra tud mutogatni, hazudozni.

Egy fasiszta diktatúra, amelyben megszüntetik a szabad piacot, felszámolják a gazdasági szabadságot, az erőforrásokat egy szűk uralkodó és elnyomó réteg kisajátítja és a maga javára ellopja, csak tömegnyomorhoz vezethet, így Orbán diktatúrája is a harmadik világnál mélyebb szegénységbe és elmaradottságba viszi az országot. Az ideológiában és a közéletben bevezetett középkori állapotot a gazdaságban is követik a középkori állapotok, ez társadalmi törvényszerűség. Ugyanazok a mechanizmusok érvényesülnek mindenben. Szétverik a modern gazdaságot.”

Nyitókép: Mandiner Archív

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 37 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tévedés!
Orbán így előz a kanyarban.

De!
Csak kitartónak kell lenni.

A ROSSZ POLITIKUSOK MIND ÍGY JÁRNAK...

Felesleges. Letilt. Akkor is, ha a minősítgetések nélkül egyszerűen nem értesz egyet vele. Egyébként Dobrev Klára, Karácsony, Gyurcsány és sok más haladár oldala ugyanígy működik.

Szerintem nevezzétek át a mandit AmerikaiNepszava,hu-ra, mert mostanában nem tudom úgy kinyitni ezt az oldalt, hogy ne ennek az agyhalott síkhülye Bartosnak a pofája nézzen vissza rám. Nagyon jól összeszeditek a legalját, csak vagyunk páran, akiknek ez már kezd kicsit sok lenni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés