Az történt, ami várható volt: az ársapkák miatt jön a hiány, a benzint követi minden más

2022. december 06. 15:26

Orbánnak nagy szerencséje van, hogy mindent a háborúra foghat.

2022. december 06. 15:26
null
Bartus László
Bartus László
Amerikai Népszava

„Orbánnak nagy szerencséje van, hogy mindent a háborúra foghat, hogy csókos orosz tömeggyilkos barátai miatt energiaválság van, és az egész világon vannak gazdasági nehézségek, még ha nem is akkorák, mint Magyarországon, és nem is azok az okai. Ami ezzel egyidőben Magyarországon zajlik, annak semmi köze ezekhez. A magyar válság oka Orbán Viktor és keresztényfasiszta rendszere. Az Orbán által kitalált és Magyarországra erőltetett NER morális, gazdasági és végül politikai összeomláshoz, tömegnyomorhoz vezet. Ennek jelei kezdenek megmutatkozni.

Európában, az Európai Unióban, vagy ahogy az Orbán-banda mondaná: »Brüsszelben«, nincs üzemeanyaghiány. Pedig állítólag onnan jön a baj, »Brüsszel« teszi tönkre Tündérországot, állítólag a szankciókkal. De Európában lépett életbe az olajembargó, ami cseppet sem éreztette hatását az üzemanyagellátásban, míg Orbán és hű ebe, Szijjártó, folyamatosan azt állította, hogy az oroszokkal kötött különalkukkal, az orosz energiafüggőség megtartásával, Magyarországnak biztosították a gáz- és az olajellátását. Nem így lett, minden fordítva történt.

Ha egy kormány Európa közepén egyedül nem tudja biztosítani az üzemanyagellátást, nem lehet benzint kapni, vadászni kell olyan benzinkútra, amelynek van bármilyen áruja, akkor az a kormány megbukott, alkalmatlan a kormányzásra, feladata ellátására. Az óriási sorok, a tumultus, a káosz, a benzin nélküli autók csak előfutárai annak a totális nyomornak, amibe Orbán vezeti az országot az illiberális fasiszta diktatúrájával. Miatta nincsenek európai pénzek, miatta van infláció, áruhiány, az alapvető ellátásról nem tud gondoskodni, és csak másokra tud mutogatni, hazudozni.

Egy fasiszta diktatúra, amelyben megszüntetik a szabad piacot, felszámolják a gazdasági szabadságot, az erőforrásokat egy szűk uralkodó és elnyomó réteg kisajátítja és a maga javára ellopja, csak tömegnyomorhoz vezethet, így Orbán diktatúrája is a harmadik világnál mélyebb szegénységbe és elmaradottságba viszi az országot. Az ideológiában és a közéletben bevezetett középkori állapotot a gazdaságban is követik a középkori állapotok, ez társadalmi törvényszerűség. Ugyanazok a mechanizmusok érvényesülnek mindenben. Szétverik a modern gazdaságot.”

Nyitókép: Mandiner Archív

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Taksony
2022. december 07. 16:08
Szerintem nevezzétek át a mandit AmerikaiNepszava,hu-ra, mert mostanában nem tudom úgy kinyitni ezt az oldalt, hogy ne ennek az agyhalott síkhülye Bartosnak a pofája nézzen vissza rám. Nagyon jól összeszeditek a legalját, csak vagyunk páran, akiknek ez már kezd kicsit sok lenni.
Bitrex®
2022. december 07. 06:32
Neked meg nagy szerencséd, hogy odaát élsz, mert itthon már eltűntként keresne a rendőrség.
Ohel
2022. december 06. 21:49
Gondolom az EU-s olajársapka miatt nem lesz hiány, csak a Magyar benzinársapka miatt. Gratulálok a gondolatmenethez.
XTRO
2022. december 06. 19:19
Miután az itt nagyon okosan hozzászóló köcsögök, kölcsönösen leszopták egymást és bartust, majd ismét rájöttek, hogy minden baj forrása Orbán , elmehetnek a picsába !!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik