A parlamentben tüntetett a Tanítanék Mozgalom

2022. december 5. 17:53
Az akció miatt megszakították az Országgyűlés munkáját.

Hétfőn is folytatják a demonstrációt a pedagógusok: mint arról beszámoltunk, több iskolában is tanítási szünet volt hétfőn, a fővárosi Kölcsey gimnáziumban – ahonnan első körben öt pedagógust bocsátottak el – hétfőn 11:00-ig volt tanítás, ezután a Telex híradása szerint 12:00-re a Belügyminisztérium elé mentek tiltakozni.

A Belügyminisztériumhoz vonultak a tanártüntetés résztvevői

Több iskolában is tanítási szünet volt hétfőn, a fővárosi Kölcsey gimnáziumban - ahonnan első körben öt pedagógust bocsátottak el - hétfőn 11:00-ig volt tanítás, ezután a Telex híradása szerint 12:00-re a Belügyminisztérium elé mentek tiltakozni. A Tanárok a Tanárokért Facebook-oldala szerint csütörtök óta 93 iskola összesen 929 tanára kezdett munkabeszüntetésbe válaszul az elbocsátásokra.

Hétfőn délután meg kellett szakítani a parlament munkáját, ugyanis a karzaton megjelentek a Tanítanék Mozgalom demonstrálói. Latorcai János ülésvezető az akciót rendzavarásnak minősítette és arra kérte a személyzetet, ürítsék ki a karzatot.

Törley Katalin, a mozgalom alapítója azt mondta, azért zavarták meg a munkát, mert sem a belügyminiszter, sem a miniszterelnök nem szólalt meg az oktatás témájában. 

Nyitókép: Facebook

Összesen 134 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Minél közelebb van a béremelés, annál értelmetlenebb a balos cirkuszolás.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés