Lengyel EP-képviselő: Az Európai Bizottság rabszolgaként bánik velünk

2022. december 5. 9:15
A nyugat-európaiak arroganciájáról beszélt egy lengyel lapnak Elżbieta Rafalska, a Jog és Igazságosság (PiS) EP-képviselője.

Miniinterjút közölt a Do Rzeczy Elżbieta Rafalskával, , a Jog és Igazságosság (PiS) EP-képviselőjével, amelyben Rafalska arról beszélt: „tisztán látni”, hogy másképp bánnak Európában azokkal az államokkal, akik később csatlakoztak az Unióhoz. 

Teljes büszkeséget és arroganciát mutatnak [a nyugat-európai országok]. Felsőbbrendűnek érzik magukat, azt gondolják, minden helyzetben ők a jobbak”

– fogalmazott, hozzátéve, hogy nem is bánnak Lengyelországgal partnerükként. 

A Helyreállítási Alap kapcsán is megszólalt a politikus, úgy fogalmazott, hogy a két ország más-más szakaszban vannak. „Harcolnunk kell a fizetési kérelem jóváhagyásáért. Ha keményen a falhoz szorítjuk az Európai Bizottságot, és bebizonyítjuk, hogy mindent végrehajtunk, ami a Helyreállítási Programunkban szerepel, akkor a pénznek feltétlenül el kell jutnia Lengyelországhoz. Minél később állnak rendelkezésre a források, annál türelmetlenebbek lesznek a lengyelek. A magyarok a választások után vannak, mi a választások előtt" – fogalmazott a képviselő.

Nyitókép: Nicolas Economou / NurPhoto / AFP

Összesen 84 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kivárják a Tuskot tárgyaló partnerként. Lengyelország azért is van büntetve, mert ott még az egyház, egy nemzeti és mégis nemzetközi egyház jelentősége az EU fura urai számára elfogadhatatlanul jelentős, sőt, még a gender őrületet is a józan ész talaján állva kezelik.

Tengeren túli barátaik is Tuskot várják.

Valami összefogás kellene, hogy az EB ne basáskodhasson. Meglep, hogy az EB önkényes eljárásai ellen nincs jogi-politikai orvoslási lehetőség.

Főleg, ha lesz még miből és azért a kormányváltásra sem vennék mérget.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés