Ezért a Molnak felelnie kell!

2022. december 5. 19:31

Boros Imre
PestiSrácok.hu
Nyilvánvaló, hogy a Molnál árat akarnak emelni és el akarják töröltetni a 480 forintos ársapkát, ezért mindent elkövetnek fű alatt. Interjú.

„A kollégák ma gyakorlatilag sehol nem tudtak tankolni a fővárosban, se benzint, se gázolajat, pedig a százhalombattai finomító műszaki problémája – a hírek szerint – csak a gázolajfinomítást érinti. Mi történik itt?

Egy hete folyik a hisztériakeltés, hogy a nyugati olajembargó milyen hatással van Magyarországra és készlethiány lesz. Pedig az embargó csak a tengeren hozott olajra vonatkozik, a vezetékesre nem. Utóbbiból a teljes orosz import mintegy 25 százaléka átszivárog a nyugati ellátásba, például Németországba, azaz ott sem eszik olyan forrón a kását. Az arabok most kétségtelenül fel fogják verni a Brent olaj árát, de az embargó egyáltalán nem indokolja meg az itthoni áremelést. Itthon a nép hülyítése folyik magas fokon; egy Holoda Attila nevű volt molos igazgató és egykori energiaügyi helyettes államtitkár különösen élen jár a rémhírkeltésben. Nem csoda, hogy az emberek megrohamozták a kutakat és elfogyott az üzemanyag.

Kinek a felelőssége ez?

Ne felejtsük el, hogy a Mol Nyrt. egy lenyúlt multinacionális cég, amiben csak 2010 után tudott újra döntő befolyást szerezni a magyar állam – az osztrák–orosz pakett legendás visszaszerzésével –, de a vállalat működése és érdekei lényegében nem változtak. Nyilvánvaló, hogy árat akarnak emelni és el akarják töröltetni a 480 forintos ársapkát, ezért mindent elkövetnek fű alatt. A Mol három finomítóban érdekelt: az állítólag műszaki gondokkal küszködő százhalombattai mellett a pozsonyiban és a horvátban is. Ugyan miért kell játszani ezt a bazári komédiát és miért nem lehet megszervezni rendesen az ellátást? Ezek a finomítók vezetékeken vannak összekötve, mindenhova eljuttatható az orosz nyersolaj. Aminek az ára nemhogy nőtt volna, hanem még csökkent is, mintegy húsz százalékkal, a háború előtti időkhöz képest. Sajnos sokan hisznek a Mol körüli megmondóemberek siránkozásának, pedig nagyon kilóg a lóláb. Nyilvánvaló amerikai érdek, hogy hisztériát keltsenek Magyarországon. Ha nincs üzemanyag, megbénul minden. Nem véletlen, hogy időnként lövöldöztetnek az ukránokkal a Barátság-kőolajvezeték környékén.”

Nyitókép: YouTube

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 238 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bírom Boros Imrét. Nem lehet átverni, átlát a Molon, mint az ablaküvegen.

Holoda haladó értelmiségi, volt molos igazgató és egykori energiaügyi helyettes államtitkár .
Szerinte az üzemanyagárstop "mára inkább bosszankodást okoz."
"a százhalombattai finomítóban hibaelhárításokra és elhalasztott karbantartások bepótlására van szükség"
A MOL július végén kezdett hozzá a munkálatokhoz, de nem sikerült nekik befejezni, lehet, hogy nem is sietnek vele. Lassú munkához idő kell, a Molnak pedig sok idő kell.
Igaza van Boros Imrének: Nyilvánvaló, hogy árat akarnak emelni és el akarják töröltetni a 480 forintos ársapkát, ezért mindent elkövetnek fű alatt.

Felejthetetlen emlék idén tavaszról: a 99 Mozgalom csoportképe, középen a nagytudású Karácsony Gergely, körülötte, mint hívek, többek között Hernádi, Csányi. Nem jött végül be, óriási szerencsénkre.

senkit nem zavar ebben az összeesküvés-elméletben, hogy a mol nyeresége magasabb most, mint az ársapka előtt volt? akik nem hatósági áron tankolnak, azok sokkal magasabb árat fizetnek, mint a szomszédos országokban, ahol nincs ársapka. és amíg józsi bácsi tankol max egyszer egy hónapban 50litert olcsón, addig a kamionos tankol kétnaponta 200litert kva drágán.

miért vennének 850ft-os benzint? a horvátok-szlovének-szlovákok ennél mind jelentősen olcsóbban tankolnak. ki fogja megvenni a moltól 850-ért, ha a shell és az omv behozza kintről 560-ért?

A kanyarban előz a válságálló magyar gazdaság!
2/3!
A kínaiak pedig továbbra sem fizetnek se vámot, se, adót, se járulékot.
http://www-harommajom.hu

De jó nekünk!

Szép új világ...akkor nem voltál ott a Jámbor meghirdette forradalmi nyitányon elvtárs, most indul csak az igazi forradalom. Egyébként meg a MOL botrányért az első számú felelősség Orbánt illeti. Azt hallottam, hogy a kutaknál nem Hernádit, hanem Orbánt anyázzák...

Pénteken vettünk kapaszkodókat a közeli, rendelőintézeti segédeszköz boltban. A hölgy kérdés nélkül felvezette, h. milyen szörnyű, h. hétvégére, mikor ő is kocsikázhatna, nincs benzin. Mondtuk, h. sajnos, ilyen ez a háború, bár vége lenne már. Világos volt, h. nem vagyunk értő fülek, abbahagyta.

Hazafelé néztük a kutakat. A MOL-nál tényleg nem volt, további két másiknál igen. Du. símán tankolt a férjem.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés