Ezt hozta nekünk Orbán Viktor és kormánya

2022. december 5. 18:30
Mindenki Magyarországa Mozgalom
MTI OS
A Fidesz egytől-egyig megvalósított mindent, amivel minket vádolt.

„Matolcsy György ma megerősítette azt, amit azt elmúlt hónapokban mi már elmondtunk, hogy a Fidesz az elhibázott kormányzati intézkedéseinek köszönhetően válságba kormányozza az országot.

Az MMM azért indította el a Civil Nemzeti Konzultációt, hogy mindenki elmondhassa a véleményét ezekről az intézkedésekről és rádöbbentsük a kormányt, hogy az emberek szerint rossz irányba halad Magyarország.

Mára – ahogy Matolcsy György is megerősítette – hazánk lett a világ egyik legsérülékenyebb gazdasága. Soha nem látott válság előtt állunk, ahová nem a szankciók, nem a háború, hanem a dilettáns kormányzás juttatta az országot.

Rekordmagas infláció, rekordmagas államadósság, rekordmagas államháztartási hiány, rekordmagas euró-forint és dollár-forint árfolyam, rekordmagas rezsiköltségek. Ezt hozta nekünk Orbán Viktor és kormánya.

Nekiment Matolcsy a magyar gazdaságpolitikának - a kormány reagált

Értesülések szerint Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke kemény kritikát fogalmazott meg a magyar kormány gazdaságpolitikájáról az Országgyűlés gazdasági bizottságának hétfői ülésén. A Világgazdaság beszámolója szerint Matolcsy egyebek mellett arról is beszélt, Szembe kell néznünk azzal, hogy a magyar gazdaság válságközeli helyzetben van". Az MNB elnöke a jegybank 2021.

A választások előtt a Fidesz esztelen osztogatásba és hazudozásba fogott, hogy megtartsa hatalmát. Ígéreteit megszegte, és egytől-egyig megvalósított mindent, amivel minket vádolt:
- eltörölték a rezsicsökkentést,
- kórházakat, iskolákat, szociális- és kulturális intézményeket zártak be,
- áru- és üzemanyaghiányt idéztek elő,
- tanárokat rúgnak ki, megfélemlítve a többieket, hogy jogos követeléseik mellett nem merjenek kiállni,
- rekordszintű áremeléseket idéztek elő.

Amit a Fidesz elrontott, azt nekik kell helyrehozniuk. Azonban ennek árát minden bizonnyal velünk, átlagemberekkel fogják megfizettetni, hiszen a Fidesz sosem vállalta a felelősséget semmiért.”

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés