Szombaton is tüntetnek a pedagógusokért

2022. december 3. 17:44
A felvételek alapján eddig alig ezren lehetnek a demonstráción, amelyen Pankotai Lili és Molnár Áron – noÁr is beszédet mond majd.

Szombat délután 5 órára tüntetést hirdetett a Klebelsberg Központ budapesti épülete elé a Tanítanék Mozgalom. A Telex helyi tudósítója szerint délután ötre körülbelül ezer embert gyűlt össze az intézet előtt. A tüntetésen az esemény meghirdetett programja alapján tanárok, diákok, pedagógusok és szakszervezetek, illetve szülők is részt vesznek. Mellettük felszólal többek között

az ADOM Diákmozgalom, Pankotai Lili, Molnár Áron – noÁr, az Egységes Diákfront,

több kirúgott, korábban a Kölcseyben dolgozó tanár, a Pedagógusok Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete is.

„Pintér Sándor belügyminiszter ámokfutását nem tűrhetjük tovább, a nevéhez köthető november végi elbocsátások kizárólag a kegyetlen megtorlásról szólnak. Pintér mellett azonban ideje felelősségre vonnunk a tankerületi vezetőket is, akik mindeddig tétlenül nézték mindezt” – állt korában a Tanítanék közleményében az eseményről.

A Telex szerint Budapesten az újabb demonstrációk azután kezdődtek, hogy szerda napközben a Belügyminisztérium közleményéből derült ki, hogy újabb nyolc tanárnak szűnik meg rendkívüli felmentéssel a közalkalmazotti jogviszonya december elsejétől, a polgári engedetlenségben való részvételük miatt.

Nyitókép: Facebook/PRESSIO 

Összesen 138 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Van köztük a szó igazi értelmében vett pedagógus?

444 napkk óta tolja gőzerővel a témát... de már valami elképesztő, milyen címeket adnak... ha valaki a 444-vől akarná megismerni a valóságot, azt hinné, kitört a világforradalom Magyarországon, LOL.

Ennyi.

Noár a lakmuszpapír.

A kormánynak itt nincs teendője: bejelentette, hogy mi várható. A tüntetők nem ésszerű módon járnak el: az ellenzék ellen kellene demonstrálniuk.

Súlyosan hibás az ismeretelmélete...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés