Magyarország mentességet kapott az olajársapka alkalmazása alól

2022. december 3. 17:55
A külügyminiszter szerint ezzel ismételten sikerült megvédeni Magyarország energiaellátásának biztonságát.

Magyarország mentességet kapott az olajársapka alkalmazása alól – közölte hivatalos Facebook-oldalán a külgazdasági és külügyminiszter szombaton. Szijjártó Péter bejegyzésében azt írta, az Európai Unió bevezeti az olajársapkát, pedig itt lenne az ideje, hogy Brüsszelben is belássák:

az ilyen és ehhez hasonló intézkedések leginkább az európai gazdaságnak fájnak.    

Szijjártó Péter úgy vélte, az energiahordozók mennyiségének növelésére lenne szükség, mert az csökkentené az árakat. „Az olajársapkáról szóló tárgyalások során sokat küzdöttünk a magyar érdekekért, és végül sikerrel jártunk: Magyarország mentességet kapott az olajársapka alkalmazása alól” – mutatott rá. Hozzátette, ezzel ismételten sikerült megvédeni Magyarország energiaellátásának biztonságát.

Hiába a mentesség, a tagállamok közötti kereskedelem tilalma veszélybe sodorja az ársapkát

Ahogy arról a Mandiner beszámolt, az új, december 5-én életbe lépő olajembargó ugyan továbbra is „békén hagyja” ugyan hazánkat és a magyar multinak számító MOLGroupot a vezetéken érkező orosz nyersolaj tekintetében, viszont megbénítja a feldolgozott üzemanyagáramlást a MOL pozsonyi finomítójából.

Márpedig a MOL két EU-s finomítója, a százhalombattai és a pozsonyi között munkamegosztás zajlik, a magyarországi inkább dízelt, a felvidéki inkább benzint állít elő. Erre utalva jegyzi meg Holoda Attila volt energetikai helyettes államtitkár, hogy „a MOL két EU-s országban működő finomítójából nem tudja majd összehangoltan ellátni a nekik otthont adó országokat sem, hiszen például a MOL a pozsonyi finomítóból nem szállíthat Magyarországra benzint, onnan nem elégítheti ki majd az itteni fogyasztók igényeit.”

Erről ide kattintva olvashat bővebben!

(MTI/Mandiner)

Nyitókép: Facebook-videó

Összesen 260 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Európa és a magyar gazdaság fellélegezhet, 23-ban soha nem látott dinamikájú növekedés várható minden szektorban kontinentális méretekben. Hazugság, hogy Tanzánia tovább folytatja Európa ipartalanítását, kiherélését, mint versenytárs. Brüsszel okos politikája európai szintű bérfejlesztéseket tesz lehetővé, így a magyar pedagógusok is száz százalékos béremelésben részesülhetnek, mármint a minőségi követelményeknek megfelelők.
Az ország sokat köszönhet a magyarországi balliberális pártoknak, politikusoknak, sokat dolgoztak azért, hogy az ország minél nagyobb mérvű támogatásokban részesüljön, hogy a háborús szankciók elutasításával segítsék a biztonságot, a szegénység felszámolását, biztosítsák a fiatalok tervezhető jövőjét, a gazdasági prosperitást, a munkahelyek bővítését, a fejlesztéseket.

Az IMF igazgatója, Kristalina Georgieva ma azt nyilatkozta, hogy 2023-ban a világgazdaság egyharmada recesszióba zuhan. A jövő héten tesznek közzé hivatalos előrejelzést, de már jelezte, hogy a pandémia, a háború, a klímaválság okán a világgazdaság négy milliárd dollárt éget el, ami megfelel a német GDP-nek.
Az összes nagy gazdaság lassul, az európai recessziót döntően az orosz gáz csökkenése határozza meg.
Az USA-ban is magas az infláció, Kína gazdaságát a pandémia hátráltatja. Az infláció tartósan velünk martad, világgazdasági szinten.
A részletes elemzést jövő héten a World Economic Outlook fogja lehozni.
Akkor most megéri a szankciós politika, annak további erőltetése? megvárják, amíg az európai gazdaság visszavonhatatlanul a padlóra kerül, amíg kitörnek a lázadások, forradalmak?

Már többször írtam, hogy ne álljatok vele szóba, egy primitív troll.

Valós problémákról beszélsz, sajnos nem Gyurcsány van kormányon, akkor nem lenne ez az ármizéria, az üzemanyagtól az élelmiszerig minden a kisember pénztárcájához lenne igazítva, a kapitalisták nem játszadoznának így a szegényekkel. DE látod, a melóst képviselő balliberális pártok hiába gyakoroltak nyomást Brüsszelre, hogy ne legyenek szankciók, nem hallgattak rájuk, jött az árcunami.

Zelenszkij nyilatkozott........szerinte Oroszország kolosszális károkat okozott a világ minden országának, destabilizálta az energetikai piacot, s a világnak nincs bátorsága ahhoz, hogy energetikai szempontból lefegyverezze, Ez egy gyenge pozíció, idő kérdése, hogy keményebb eszközöket kell bevetni.
Van ötletek arra nézve, hogy mik lehetnek ezek a keményebb szankciók? Paks kötelező leállítása.....

Megértelek, hogy 40 IQ-val irigyled a 60 IQ-val rendelkezőket..........Holnap reggel kérd az újságosodtól a Népszabadságot.....

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés