Amiért a hajuk korpás…

2022. december 3. 7:05

Lendvai Ildikó
Népszava
A kormány nem tagadja tovább: lépni kell, mert lassan több a korpa, mint a haj.

„Prokopp Dóra riposztjából szállóige lett. Három évtizede, egy Friderikusz interjúban kapta a kérdést: nem ciki-e, hogy műsorvezető celeb létére a saját hajára mutogatva reklámoz egy korpásodás elleni sampont. Az őszinte válasz: »Van az a pénz, amiért az ember haja korpás.«

Hát, van. Most például 5000 milliárd forint, amiért a kormány haja korpás. Az egyelőre befagyasztott 3000 az uniós kohéziós programokból, plusz 2000 a csak különböző feltételek, »mérföldkövek« meghaladása esetén elnyerhető helyreállítási alapból. Ennyi igazán megéri azt a kis korpát. Pontosabban a Nagy Kormányzati Korpabeismerést: nem igaz, hogy nálunk nincs is korrupció, mint kikérték maguknak. Nem igaz, hogy az ügyészség olykor ne sunnyogná el a stikliket. Nem igaz, hogy a bíróságok függetlenségével és a hatalmasságok vagyonnyilatkozatával eddig minden rendben volt. Nem igaz, hogy a kormány ne trükközne gyalázatosan az Alkotmánybírósággal, nem igaz, hogy a Kúria elnöke ne akarná kussoltatni a bírák szakmai önkormányzatát. Pedig eddig magyarellenes hazaárulónak bélyegezték, aki ezt a sok csúnya korpát egyáltalán szóba hozta.

A mameluk sajtónál már megszoktuk, hogy rendszeresen kénytelenek közzétenni a helyreigazításokat: »Valótlanul állítottuk…« Most, ha nem is keretes közleményben, de a kormány is erre kényszerült. Hiszen azt állítja, semmilyen meggyőződését nem adta fel, amikor belement az Európai Bizottság elvárásaiba, és a pénz reményében lenyelte, sőt köszönte alássan a kritikájukat.

E szerint a kormány nem tagadja tovább: lépni kell, mert lassan több a korpa, mint a haj. Aki pedig korpa közé keveredik, azt, mint tudjuk, megeszik a disznók.”

Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 98 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mandiiiiiii!!!!!!!!

Teljesen igazad van!
De a legjobb az egészben az, hogy az EU által megkövetelt nyilvános baromságok tulajdonképpen nem jók semmire, semmilyen kárt nem okoznak Magyarországnak, semennyire nem gyengítik a kormányt vagy Orbánt.
Kb. az, mintha a lovunkat akarnák elvenni, de ezt nem merik kimondani, így csak annyit követelhetnek, hogy nyilvánosan adjunk egy pofont a lónak.

Lendvai meg nem csak egy szemétláda, hanem előadja az undorító prolit is.
Merthogy valójában az. Erre mondják, hogy azért a kapa kilóg a szájából.

A 148 millió halálos áldozatról meséljen, akik halálában bűnsegédi bűnrészes és haszonélvező. A megnyomorított életűek szenvedésiről nem is beszélve.

A Népszava még él?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés