Novák eljátszotta a legkisebb leányt, akiből köztársasági elnök lesz

2022. december 3. 13:13

Bartus László
Amerikai Népszava
Ő lett a gonosz a mesében.

„Kevés álságosabb beiktatási beszédet hallhattunk, mint amit Novák Katalin előadott. Ilyeneket mondott: »számíthatnak rám azok a magyarok is, akik a többség számára láthatatlan helyeken, rossz körülmények között élnek. Ott leszek közöttük, leülök a sámlira, meghallgatom és képviselem őket. Fül, szív és száj akarok lenni azok számára, akiket most kevésbé hallunk, látunk és értünk, hogy érezzük: összetartozunk«. Azért volt mindez szánalmas, mert Novák az elnöki kinevezés elfogadásával tudta, hogy egy diktátor parancsainak a végrehajtására vállalkozott.

Novák eljátszotta a legkisebb leányt, akiből köztársasági elnök lesz, és hivatalát az igazság képviseletére és az elesettek védelmére használja. Ő lesz a női Mátyás király. Talán el is hitte a mesét a régi énje, amelyet már rég eladott. Az olyasmiről álmodott volna, hogy neki önálló döntése lehet és ő lesz az »emberek elnöke«. De ez a kinevezés nem erről szól. Ide gazembernek választották, és ő erre mondott igent. Pontosan tudta, hogy egy diktatúra kiszolgálására kapott megbízást, és addig lehet elnök, amíg ezt megteszi. Ezt vállalta, és a vállalását teljesíti. Ő lett a gonosz a mesében.

Mi sem bizonyítja jobban, minthogy eddig minden elé tett papírt aláírt, és ezt teszi majd ezután is. Nem vesz tudomást a kirúgott tanárokról, az alapvető jogsértésekről, az oktatás katasztrofális helyzetéről. Nem éri el az ingerküszöbét, hogy családokat tesznek tönkre. De a »sámlis« ígéretéhez képest a legalja ténykedése a »szociálisnak« nevezett törvény módosításának aláírása volt. Ez a törvény eltörli az állam alapvető kötelességét, az elesettekről való gondoskodást. Az állam kivonul onnan, ami a dolga. Mostantól mindenkinek magáról kell gondoskodnia, ha nem tud, megdöglik.”

Nyitófotó: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 56 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Semmi. Érdekesebb,hogy azok hergelik őket, akik az ehhez szükséges források átutalása ellen szavaznak más fórumokon. Lássuk be, ez olyan mint a szankciók támogatása ÉS az alacsony energiaárak követelése vagy rabszolgatörvényezni ÉS tilltakozni a vasárnapi boltzár ellen, stb, stb.

Könyörgök: Vegyétek le a napi Bartust! Annyira elmebetegek a meglátásai, hogy az orvosi egyetemen mutogathatnák, de ott is csak saját felelősségre.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés