Fekete-Győr ideges, amiért nem kaptuk meg az uniós forrásokat – úgy látszik, elfelejtette, hogy párttársai is hazánk ellen szavaztak

2022. december 1. 21:11
A Momentum politikusa azt nem hangoztatja, hogy az EP-ben Cseh Katalin megszavazta a hazánkat elítélő állásfoglalást.

Fekete-Győr András, a Momentum országgyűlési képviselője a közösségi oldalán fejtette ki véleményét a magyar kormány és az Európai Bizottság közötti tárgyalások eredményeiről, és a hazánknak járó forrásokról kapcsolatos döntésről. 

„Aki vásárolt az elmúlt hónapokban forintért bármit Magyarországon, pontosan tudja, mennyire szükségünk lenne arra a mintegy 5000 milliárd forint uniós támogatásra, ami Orbán Viktor miatt került veszélybe. Ez stabilizálhatná a gazdaságot és a forint árfolyamát is. Nagyon nem örülök, hogy nem kapta meg ezt a pénzt Magyarország – mert most van igazán szükségünk rá” – fogalmazott.

A baloldali képviselő csak azt felejtette el, hogy azok a párttársai akik

az Európai Parlamentben ülnek rendre Magyarország ellen szavaztak.

 

Ezek a magyar képviselők szavazták meg, hogy Magyarország ne kapjon uniós forrásokat

Mint ahogy arról lapunk is írt , az Európai Parlament képviselői csütörtökön 416 szavazattal, 124 ellenszavazat és 33 tartózkodás mellett olyan állásfoglalást fogadtak el, hogy ragaszkodnak a Magyarországnak szánt források befagyasztásához. A jegyzőkönyvből érdekes dolgok derültek ki: az exMSZP-s Ujhelyi István és a momentumos Donáth Anna például nem voksolt.

 

Hozzátette: „Az Európai Bizottság világosan leírta, mit kér a magyar kormánytól ahhoz, hogy a pénzt elutalja. Röviden: azt, hogy ne lopja szét az összes uniós támogatást a Fidesz. Hosszabban: közbeszerzési, jogállamisági reformot, független(ebb) igazságszolgáltatást, korrupcióellenes garanciákat”.

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 53 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés