Tarjányi: Ha azt látják, hogy Ukrajna nem bírja, és Oroszország fölé tud kerekedni, elindul egy hezitálás az EU oldaláról

2022. november 30. 19:18
A biztonságpolitikai szakértő úgy véli, hogy a harcok befejezésének tekintetében fordulóponthoz érkezett a háború.

Ha sokáig elhúzódik a jelenlegi helyzet, csökkenni fog a segélyezési kedv Ukrajna irányába – mondta Tarjányi Péter, biztonságpolitikai szakértő az Indexnek. A szakértő szerint a téli időszak fordulópont lehet az orosz–ukrán háborúban, részben amiatt, hogy nemcsak a katonáknak, de az eszközöknek is bírniuk kell a hideget.

Mindenki arra vár, hogy az elkövetkező 4-5 hónapban lesz-e téli hadjárata Ukrajnának vagy Oroszországnak, ki fogja tovább bírni ezt a mostani helyzetet – mondta a Frontvonal eheti adásában Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő, hozzátéve:

a harcok befejezésének tekintetében fordulóponthoz érkezett a háború.

A szakértő szerint kérdéses, hogy a téli időszakban meddig bírja Ukrajna és Oroszország. Ebben az uniós segélyek szerepe is átértékelődhet. Tarjányi Péter szerint egy teljes országot teljes mértékben segélyekkel megmenteni nem lehet.

„Ha azt látják, hogy Ukrajna nem bírja, és Oroszország fölé tud kerekedni, elindul egy hezitálás az Európai Unió oldaláról, hogy akkor mielőbb legyen megegyezés” – közölte.
 

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 70 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mandiner!
EZ megint milyen cím? Tudnak nálatok magyarul az "újságírók"?

Vadai Ágnes felszólította a DK-s anyákat, hogy horgoljanak, kössenek meleg zoknit, pulóvert, s egyebeket az ukrán katonáknak, s tartalékként a magyar családoknak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés