Brüsszel a Twitter betiltásával fenyegette meg Elon Muskot

2022. november 30. 22:31
A szankciók akkor lépnek életbe, ha a milliárdos nem tartja be a tartalom moderálására vonatkozó szigorú szabályokat.

Az Európai Unió tiltással fenyegette meg a Twittert, ha a milliárdos tulajdonosa nem tartja be a tartalom moderálására vonatkozó szigorú szabályokat, ezzel szabályozási csatát kezdeményezve a közösségi médiaplatform jövőjéről – írja a Financial Times.

A Financial Times informátorai szerint Thierry Breton uniós ipari vezető az Elon Muskkal folytatott szerdai videós megbeszélés során fenyegette meg a Tesla vezérét egy esetleges tiltással.

Az uniós vezető az értesülések szerint közölte az üzletemberrel, hogy be kell tartania egy sor szabályt, amelyek között szerepel, hogy

nem helyezhet vissza önkényesen kitiltott felhasználókat,

valamint az is, hogy jövőre bele kell egyeznie a platform úgynevezett „átfogó független auditálásába” is.

Guy Verhofstadtra „szörnyű benyomást" tett Twitter-vezérként Elon Musk

Guy Verhofstadt liberális EP-képviselő újabb kritikát fogalmazott meg Elon Muskkal szemben. Mint azt a Twitter-oldalán írta, „szörnyű benyomást tett rá Twit-vezérként Elon Musk". Majd arra hívta fel a felhasználók figyelmét, hogy „titokzatos módon tűnnek el követők", nő az összeesküvés-tweet-ek száma. Majd azt hangsúlyozta, hogy „fogalma sincs, miként fognak megbirkózni a gyűlöletbeszéddel".

Reynders is figyelmeztette az uniós szabályok betartására Muskot

Mint ismert, Breton korábban már jelezte Musk felé, hogy tartsa be az online gyűlöletbeszéd és dezinformáció elleni uniós szabályokat. Azonban nemcsak ő figyelmeztette erre a Tesla-vezért: Didier Reynders, az Európai Bizottság igazságügyi vezetője is hasonló megjegyzéseket tett – emlékeztetett a hírportál.

Ahogy arról korábban lapunk is beszámolt, más EP-képviselők, köztük Guy Verhofstadt belga liberális képviselő is kritikát fogalmazott meg Muskkal szemben. Többek között ő is azért aggódott, hogy „miként fognak megbirkózni a gyűlöletbeszéddel”.

Nyitókép: ANGELA WEISS / AFP

 

Összesen 175 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nyílt diktatúra a szólásszabadsággal szemben. Most hol van az az érv, amivel a Facebookról kitiltott jobboldali tartalmak esetén jöttek elő, hogy ez egy magánvállalkozás, azt tiltanak, vagy engednek meg, amit jónak látnak?

Alakul az új, hatványozott Szovjetúnió.

Goldberg írta le nagyon jól a "Liberálfasizmus"-ban, hogy a nagy cégek csak profitot akarnak, versenyt nem, ezért ha elkezd formálódni egy autokratikus rendszer, akkor boldogan kiszolgálják, cserébe azért a védelemért, amit a többi céggel szemben kapnak.
A woke ideológiát kiszolgáló és terjesztő cégek ugyanilyen lelkesedéssel szolgálnák ki a náci vagy fasiszta ideológiát is - ahogy annak idején pontosan ez történt. (a kommunistát azért nem, mert a megvalósult kommunizmusokban fel sem merült a kommunizmus mellett élő független nagy cég lehetősége)
Tehát igen, egyértelmű, hogy a woke meggyőződésű cégek a woke meggyőződésű politikai hatalomnak a szülöttei.

Idézem a hozzászólásodat:

Egy korábbi vélemény:
“Nincs olyan, hogy gyűlöletbeszéd, ez egy biankó csekk a libsiknek, hogy elhallgattassanak bárkit. Egy hozzászólás vagy megvalósít egy bűncselekményt (rágalmazás, uszítás, stb.), vagy nem. Ezt pedig egy jogállamban a bíróságon döntik el.”

A te válaszod:
"Ez hülyeség.
Az eszköz olyannyira szabad, és szabályozhatatlan, és ez olyannyira kívánt előnye, hogy muszály egyszerű alapelveket betartatni.
Erről van szó."

Megint azzal állunk szemben, hogy valami felsőbbnek vélt, felsőbbnek beállított "hatalom" döntené el, mik az alapelvek, mi illik, mi nem illik. Jó volt az általam írt példa a Facebookról. Az ottani, jobboldaliakat érő tiltásokat a mai, kiforgatott liberalizmus pártolja, mert egy magáncéget nem lehet korlátozni.

Ha viszont a Twitter úgy dönt, hogy engedi a szabad véleményt, akkor már nem szent a magáncég szabadsága. Mert az EU liberálisai be vannak szarva az ellenvéleménytől. És miért vannak beszarva? Azért, amiért a szovjet hatalom is félt: tudták, hogy ingatag lábakon álló, természetellenes ideológiáik cáfolhatóak. Ezért folyamodtak erőszakhoz és ezért tesz ugyanígy a mai kiforgatott liberalizmus is.

"Vkivel itt vitázva megemlítettem, hogy az Orbán által kiépítetett magyar antidemokrácia idegen test az EU-ban. Így fel sem vettek volna"

Lehet, hogy nem vennének fel, de látva az EU diktatórikusan megkövetelt idiotizmusait, a gender, lmbtq, migránssimogatást, a föderáció irányába igyekvést, nemzetállamok háttérbe szorítását, nem biztos, hogy a népszavazáson átmenne a csatlakozás ügye. A bécsi cukrászda sértően bugyuta mézesmadzagja már nem működne.

Ami az évszázadok óta kialakított demokráciát illeti, azt mára sikerült bolsevik módon kiforgatni, a liberalizmussal együtt.

"Ön és a Fidesz propagátorai "elfeledkeznek" arról, hogy az egész rendszerváltási folyamat a baloldal politikai visszaszorulásával járt együtt, vagyis, hogy MINDEN párt jobboldalivá vált, és ma is az."

Azért ezen röhögnöm kell, nagyon röhögnön kell, ha az Apró klán egymásra épülő generációinak mai évfolyamát nézem, az egykori felső szintű KISZ führer Gyurcsánnyal kiegészülve. És itt be is fejezhetném, mert egy bohózattal nincs mit vitatkozni.

Ami a politikai oldalakat illeti, ma globalista, vagy nemzeti oldalt lehetne mondani. És amíg létezik a kiforgatott liberalizmus terméke a politikai korrektség, amíg nem lehet nevükön nevezni a dolgokat, addig nem beszélhetünk szólásszabadságról.

A jogokról pedig csak annyit, hogy nincsenek mindenek feletti jogok. Minden joggal szembe állítható egy másik jog. A ma tapasztal lmbtq nyomulással szemben létezik az elutasítás joga, annak az elutasítása, hogy marginális, mentálisan sérült kisebbségből nemzetközi politikai tényezőt csináljanak. Azon keresztül, hogy a hozzájuk való viszonyulást országok megítélésének alapjául használják.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés