Attól még nem lesz valaki párttag, hogy kiáll magáért – tudatos állampolgár viszont annál inkább!

2022. november 30. 17:17

Gelencsér Ferenc
Facebook
Nekünk, ellenzéki politikusoknak sem szabad tétlenkednünk, lépnünk kell!

„Ha tetszik, ha nem, az igazság az, hogy az oktatáspolitika politikai kérdés. Politikai kérdés, hogy mennyit fordítunk rá, mennyire becsüljük meg a tanárokat, engedjük-e őket sztrájkolni, partnerként kezeljük-e a diákokat és családjaikat. Politikai kérdés, hogy a megalázásuk ellen hangot emelő és tiltakozó tanárokat kirúgja-e a hatalom. Politikai kérdés tehát az is, hogy az Eötvös, a Vörösmarty és a Karinthy tanárait kirúgták, mert tiltakoztak az igazságtalan fizetés és az embertelen körülmények miatt.

A Fidesz egyik legnagyobb hazugsága az elmúlt tizenkét évben az, hogy a politizálás bűn, hogy egy kérdés átpolitizálása azt jelenti, hogy az állampolgár közösséget vállal bármilyen kormánnyal vagy ellenzéki párttal. Csak azért, mert egy tanár, egy diák vagy egy szülő kifejezi nemtetszését azért, mert Magyarországon – egyébként politika és nem szakmai okból – alulfinanszírozzák az oktatást és alulfizetik a tanárokat, még nem lesz momentumos vagy bármelyik másik ellenzéki pártnak a tagja vagy aktivistája.

Attól még nem lesz valaki párttag, hogy kiáll magáért – tudatos állampolgár viszont annál inkább!

Szóval: öntsünk tiszta vizet a pohárba. Nincs olyan, hogy szakmai tiltakozás, szakmai sztrájk és szakmai tüntetés – politikai tiltakozás, politikai sztrájk és politikai tüntetés van. A tanárok, a diákok és a szülők politizálnak, politizálnak nap mint nap, hiszen a kormány politikai hadjáratot folytat ellenük. Nagyon is helyesen teszik tehát a diákok, hogy a polgári engedetlenségben résztvevő tanárok mai kirúgása után rögtön tüntetést is szerveznek szerda este fél hétre a Belügyminiszter elé.

Nekünk, ellenzéki politikusoknak sem szabad tétlenkednünk, lépnünk kell! Ez a dolgunk, a politizálás, a politika irányának a megváltoztatása. Ezért küldtek minket a Parlamentbe a fiatalok, a tanárok és a szülők. Mert csak egy politikai fordulat hozhatja el az oktatási rendszert kivéreztető, igazságtalan kormánypolitika végét.

Ennek az elérésért pedig politizálnunk kell, a Parlamentben és az utcán egyaránt.”

Nyitó: Gelencsér Ferenc Facebook-oldala

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 37 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mint aki halkan belelépett,
És jönnek távol, ferde illatok
Mint aki halkan belelépett,
Valamibe ... s most tüszköl s fintorog;

Ők már felnőttek és még mindig gőzük sincs a politikához.
De az iskolás diákok politizáljanak csak, nekik még kevesebb van.
Először tanulni kéne tán, ha lenne kitől!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés