Pankotai Lili egyházi iskolája a bántalmazás klasszikus eszköztárát vetette be

2022. november 30. 10:11

Perintfalvi Rita
Facebook
A sunyi megoldásoknak sokkal nagyobb keletje van.

„Pankotai Lili egyházi iskolája a bántalmazás klasszikus eszköztárát vetette be

Sajnos nem vagyok meglepődve, de azért mégis vérlázító, hogy a pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumának tanárai, mindenekelőtt Lili osztályfőnöke és igazgatója az érzelmi bántalmazásra, bűntudtakeltésre, kirekesztésre épített lassan felőrlő, lelkileg megtörő stratégiát vetette be diákja ellen, azért, hogy ne nekik kelljen kirúgniuk, hanem majd magától hagyja el az iskolát, mert nem fogja tudni elviselni a légkört. Egy egyházi iskolában nem szokás látványosan mártírt csinálni a bántalmazott áldozatokból. A sunyi megoldásoknak sokkal nagyobb keletje van.

Sajnos jól ismerem ezt az eszköztárat, mert amikor az egyházon belül érzelmileg, spirituálisan és szexuálisan bántalmazott áldozatok történeteit megismertem, ugyanezt a mintát láttam. Egy ilyen katolikus iskolában – szóljon, aki ismer kivételt! – nem megengedett a véleménynyilvánításnak olyan fokú szabadsága, amit Lili október 23-i beszédében gyakorolt. És ennek a gyökerei nagyon mélyre nyúlnak, rendszerszintűek. Ezt jól mutatja az, amikor az igazgató megkérdezte a lány összes tanárát, hogy hajlandók-e ezek után is vele együtt dolgozni és csak egyetlen egy válaszolt igennel. Én eddig nem is hallottam arról, hogy a pedagógusok szabadon eldönthetik, hogy melyik diákkal akarnak együtt dolgozni és melyikkel nem! Kérem a pedagógusokat, akik olvassák ezt a posztomat, szóljanak, ha tévedek!

Szóval én azt gondolom, hogy nem lehet azt mondani, hogy csupán Lili osztályfőnöke vagy igazgatója a gonosz – persze ők személy szerint is azok –, hanem itt az egész rendszerrel van baj. Ezek az iskolák annyira autoriter módon nevelik a diákjaikat, hogy egyszerűen nem fér bele az, hogy valaki nem hajol meg teljesen szolgai módon az elvárásrendszerük előtt. Amióta ezek az egyházi iskolák financiálisan teljesen a Fidesz kormányzattól függenek, ez a nyomás már nem csupán belülről jön, hanem kívülről is. Elképzelhetetlen az, hogy egy egyházi iskola diákja ilyen mérvű kormánykritikát gyakoroljon. Szóval most már nem csupán az ún. keresztény értékek – ez is egy rendkívül képlékeny fogalom (!) – védelme a cél, hanem a politikailag adekvát viselkedés is.”

Nyitókép: Perintfalvi Rita Facebook-oldala

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 105 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A provokatőr áldozatszerepben való feltűntetésének klasszikus esete.

Arról nem is beszélve, hogy melyik magyar iskola lenne büszke arra, ha egy tanulója így nyilvánulna meg, mint ez a Pankotai?
Melyik szülő lenne elégedett, ha a gyereke nagy plénum előtt ilyen trágárkodás tirádát adna elő?
Rontsa/emelje a Lili egy világi iskola hírnevét, főleg úgy, hogy mint ez a Rita is képzeli, nem is baj, amit a lányka művelt!

Azért vigyázat, mert amit most Perintfalvi tesz, az egyértelműen az, hogy átlapátolja a rendezvény szervezőinek, Pankotainak a felelősségét a tanáraira, iskola igazgatóra..
És nem olyan értelemben, hogy milyen diák került ki a kezük közül, hanem abban, hogyan mernek ítélkezni egy mocskos száj bűne felett.
Ocsmány egy nő ez, vallásos köntösben. Farizeus, na.

Megtalálta helyét Pankotai Lili az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumban.

Az Alternatív Közgazdasági Gimnázium az jobb mint egy díszítő jelző nélküli Közgazdasági Gimnázium?

Az Alternatív Közgazdasági Gimnázium talán azért alternatív, mert a trágár kifejezések ott a mindennapi közbeszédhez tartoznak és az okos haladó tanárok is ezen az "Újbeszél" nyelven társalognak.

Na idefigyelj, a bencések már rég kirúgták volna a kis trágár, védenckédet!
Csak nem képzeled, hogy bármelyik katolikus szülő beíratná egy olyan iskolába a gyerekét, ahol ilyen Lilikéket megtűr egy tantestület?!
Sőt mi több, nem is kell ehhez, hogy katolikus legyen egy család.
Te vagy a gonosz, de velejéig, nem a tantestület, akik mellett nemrégen még itt jártattad a lepcses szádat a fizetésük emeléséért.
Most már gonoszak, mert erkölcsi tartásuk van?

Állítólag a Netflix új sorozatot forgat az AKG-ben Trágár High címmel.

Normális szervezet alapszabálya tartalmazza: aki a szervezet hírnevét rontja, az megy.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés