A Die Presse publicistája ugrándozó kutyához hasonlította Orbán Viktort

2022. november 29. 8:22
Wolfgang Böhm minősíthetetlen hasonlatot vetett be és úgy véli, uniós pénz nélkül maradhat Magyarország.

Magyarország kormányfője ellentmondásos jeleket küldött Brüsszelnek, és most uniós pénz nélkül maradhat – olvasható a lap véleménycikkében, amit Wolfgang Böhm jegyez. Böhm szerint Orbán Viktor egyik pozícióból a másikba ugrál –  például

„politikai pályafutása során liberálisból jobboldali nacionalistává vált”.

Azonban most talán eggyel többet ugrott a kelleténél, írja.

Böhm szerint a Bizottság valószínűleg azt fogja javasolni, hogy az uniós költségvetésből és az újjáépítési alapból Magyarországnak nyújtott 13,3 milliárd eurós támogatás befagyasztását tartsák fenn. „A pénzre az országnak sürgősen szüksége van”, teszi hozzá. A pénz megfelelő felhasználása túlságosan bizonytalanná vált egy olyan országban, írja, amelynek „jogállamisága sérült, és ahol a (túlságosan) hosszú ideje regnáló vezetés öntelt, korrupt autokráciába sodródik.”

Kritikán aluli dehumanizálás a német lapban

Hozzátette: „Orbán egyik brüsszeli piruettje során jelezte, hogy ezért a pénzért hajlandó létrehozni egy független, korrupciót vizsgáló szervet. Kétségtelenül fontos lépés, a Bizottság szerint azonban ez túl kevés. Orbán Viktor ahelyett, hogy eleget tett volna a követeléseknek, újabb fordulatot tett, és Nagy-Magyarország sállal jelent meg. Valószínűleg egyrészt azért, hogy önbizalmat mutasson saját lakossága felé (!), amely jelenleg gazdasági visszaesést él át” – Böhm szerint rosszabbat, mint az uniós partnerek.

Másrészt, hogy egy kicsit provokálja az uniós partnereket, véli Böhm. „Olyan provokációról van szó, hangsúlyozza, amely megkérdőjelezi Európa alapvető értékét: minden állam békés egymás mellett élését.” Orbán ezt biztosan tudja, fogalmaz.

„Ő csak játszani akar – gondolhatják talán a hívei. Azonban ezt mondják a kutyatulajdonosok is, amikor kedvencük idegenekre ugrál.”

Nyitókép: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Benko Vivien Cher 

Összesen 193 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A jó öreg Böhm. A Dohány utcában írták?

Orbán valójában a vérnyúl, aki elharapja a torkod.

Nagyon osszefogottan működik a hálózat. Egyre nagyobb hülyeségeket mondanak és írnak. Talán bajban vannak?

De azért küzdenek kitartóan és vehemensen, mint malac a jégen. Meg kell szolgálniuk a soros-zsoldot, fel kell mondaniuk a dollárbaloldal mantráit, és ehhez - nem hiába emlegetik - bizony nekik kell lemenniük kutyába.
De, vígan és ugatva teszik, hát tegyék!

„politikai pályafutása során liberálisból jobboldali nacionalistává vált”.

Nem politikai, hanem emberi érettségi pályafutása során.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés