Ez, ami ma épül, nem az én Európám

2022. november 29. 12:48

Demkó Attila
Facebook
Azt mondom, hogy a jelen út nagyon rossz, és annak az eltűnéséhez fog vezetni, ami igazán jó Európában: a határok oldódása, a nagyobb piac, potenciálisan a közös védelem, stb.

„Az EU-ról - ez csak egy reflexió. Nem azt mondom, hogy nem kell az EU, hogy az ötlet nem jó, és hogy nem nagyon fontos Magyarországnak - az összmagyarságnak. Azt mondom, hogy a jelen út nagyon rossz, és annak az eltűnéséhez fog vezetni, ami igazán jó Európában: a határok oldódása, a nagyobb piac, potenciálisan a közös védelem, stb.

Ha egy ideológia preferenciái szerint szervezik a kontinenst, akkor nem tudom támogatni.. Ez ami ma épül, nem az én Európám, nem látok benne helyet magamnak, és vagyunk még így pár millióan itthon és sok tízmillóan vagy akár százmillióan szerte az EU-ban. De hangunk nincs, és nem is lehet mert retrográd elhajlók, őskövületek vagy szimplán fasiszták vagyunk - ez legalábbis a bélyeg. Lehetetlen ma bármilyen konzervatívabb vonalat vinni, mert kinyírják, egy út, egy vélemény van, ha nem állsz bele, mész a kispadra. Nincs véleménypluralizmus, egy süvítő szél van - ami viszi az egész EU-t az örvény felé, mindazzal a jóval együtt is, ami felépült.”

Nyitókép: Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 68 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Itt egy kiút lenne: ha a magyar lakosság többsége nemet mondana a pénz elsőbbségére, a perverz EU-ideológia ellenében.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés