Gyurcsány Ferenc mentális állapota válságos

2022. november 29. 18:58

Kárpáti András
Magyar Nemzet
A mentális páciensektől eltérően a DK-elnököt egy fanatikus szekta erősíti a képzelgéseiben.

„Komoly aggodalomra adnak okot a DK-elnök bejegyzései, Gyurcsány Ferenc utóbbi időben közzétett Facebook-posztjai. Sőt, minden irónia nélkül mondható, pszichiátriai segítségért kiáltanak. Ugyanis már nemcsak arról van szó, hogy a bukott miniszterelnök gutaütéses hevületben ír, hanem már a mondanivalója értelme, koherenciája is bomladozik. Az egyik minapi bejegyzésében például néhány bekezdésen belül egy halom, egymással semmilyen kapcsolatban nem álló téma között csapongott.

Míg Gyurcsány egyik mondatában a történelem végéről és a különböző kultúrák összecsapásáról értekezett, a másikban már a magyar politika és az európaiság kardinális kérdéseibe kapott bele. Néhány sorral lejjebb pedig már Orbán Viktor miniszterelnököt nácizta (!), majd – nehezen követhető logika alapján – arról írt, hogy a gyerekeinek szokott segíteni verset tanulni. Kérdés, hogy kapcsolódnak mindehhez az olyan állítások, mint »Anna egy idős asszonynak vásárol be hetente«, valamint, hogy »fizetésünk nagy részét ismeretlen rászorulók kapják«.

Ahogy az elmegyógyintézetek lakói sokszor Napóleonnak vagy más történelmi személyiségnek képzelik magukat, lehetséges, hogy Gyurcsány Ferenc is ily módon azonosul valakivel. Azonban ha így áll a helyzet, nehéz lesz a józanodás, mert a mentális páciensektől eltérően a DK-elnököt egy fanatikus szekta erősíti a képzelgéseiben.”

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 57 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés