Bugyiban, ágyban fekve, lazán cigizgetve tartott tárgyalást egy kolumbiai bírónő

2022. november 27. 7:13
Vivian Polania erotikus fotókat is közölt magáról az Instán, végül felfüggesztették.

A 24.hu arról ír, hogy Kolumbiában felfüggesztettek egy 34 éves bírónőt, miután nem az alkalomhoz módon öltözött fel egy online tárgyalásra. Vivian Polania nemrég egy katonai alakulat ellen elkövetett autós robbantással kapcsolatos online tárgyaláson vett részt – erről a New York Post számol be. Hozzátették: a bírónő egy órán át kikapcsolva tartotta a kamerát, ekkor még csak annyi tűnhetett fel, hogy Polania nehezen érthetően beszél. Aztán véletlenül bekapcsolhatta a kamerát: hamar kiderült, hogy

vállalhatatlan állapotban fekszik egy ágyban, és álmos szemekkel cigarettázik.

Az egyik ügyvéd figyelmeztette, hogy be van kapcsolva a kamerája: erre villámgyorsan kikapcsolta.

A fotók hamar elterjedtek: a igazságügyi fegyelmi bizottság végül úgy döntött, hogy Vivian Polania több közigazgatási rendelkezést is megsértett, vagyis „nem az öltözködési szabályoknak megfelelő viseletben vett részt a tárgyaláson, nem adta meg a kellő tiszteletet az azon részt vevőknek”.

Februárig fizetés nélküli szabadságra küldték.

Azt írják, a bírónő pár nap múlva egy rádióműsorban közölte: a híresztelésekkel ellentétben nem volt félmeztelen, és azért feküdt, mert alacsony volt a vérnyomása.

Emlékeztettek: a hölgy öltözködésével kapcsolatban korábban is merültek fel problémák, sokszor rövidnadrágban, pólóban jelent meg a tárgyalásokon. Hangsúlyozzák, hogy az

Instagram-oldalán alsóneműben, erotikus pózokban látható fotókon. A bírónőnek itt több mint 30 ezer követője van.

Kép forrása: Instagram

Összesen 75 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egyetértek, ill. azt teszem hozzá, hogy egy jogász esetében a megfelelő öltözék nem csak társadalmi norma, hanem jogszabály. Ha mármost megsérti a jogszabályokat, akkor méltatlanul hoz ugyanezen jogszabályok alapján ítéletet.

ÉÉÉÉS ezen a ponton nem sértettek meg egy rájuk vonatkozó jogszabályt. Attól még más pontokon megsérthették.

Most konkrétan "jogszabályon" azt a randa ügyvédi talárt értem, amit egy magyar tárgyaláson hordaniuk kell. Azt tuti tételes jogszabály írja elő.

Hát, igen. Mi a posztról próbálunk, te meg terelsz. Természetesen egyetértek: nagyobb baj, ha egy bíró korrupt, mint ha bugyira vetkőzik. Első esetben le kell csukni, második esetben ki kell rúgni. Mivel azonban nem tökéletes társadalomban élünk, első esetben lehet, hogy megússza, míg második esetben kb. biztosan kirúgják.

Sajnos azonban ha a bugyira vetkőzés általános normává válna a jogászok körében, attól még a korrupt bírák nem buknának le nagyobb arányban.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés