Bajnai lett a baloldal kulcsfigurája

2022. november 26. 7:30

Fricz Tamás
Magyar Nemzet
Kétféle működésmódot érdemes megkülönböztetni egymástól: a szervezetit és a hálózatost.

„Ma már – hála tényfeltáró újságíróinknak – jól látjuk, hogy a hazai baloldal, amelyet alapvetően a nemzetközi baloldal irányított és irányít mind a mai napig, milyen összetett, többrétegű hálózat segítségével próbálta megbuktatni az általuk gyűlölt Orbán-kormányt. S itt a hálózat (network) a kulcsszó, ami tudományos értelemben is jól megragadja ezt a jelenséget, aminek ténykedésével immáron egyre látványosabban szembesülünk, hála Márki-Zay Péter amatőr politikus őszinteségének és nyíltságának.

Ha a magyar szuverenista oldalt politikailag megsemmisíteni kívánó balliberális tábor működésmódját igazán meg akarjuk érteni, akkor a hálózataik belső működésmódjának, jellemzőinek a feltárása a legfontosabb feladat.

Kétféle működésmódot érdemes megkülönböztetni egymástól: a szervezetit és a hálózatost. Amíg a szervezet emberek közötti formális, hierarchiákra épülő együttműködési formákat jelent, amelyek a legtöbb esetben jogszabályok szerint működnek, addig a hálózatok olyan személyközi viszonyok, kapcsolatrendszerek, melyek nem formálisak, nem rögzítettek jogszabályok által, rugalmasan változnak a kihívásokra, és sok esetben láthatatlanok, nem ellenőrizhetők. A hálózatok is lehetnek hierarchikusan felépülők, mint a szervezetek, a legtöbb esetben léteznek benne hatalmi központok vagy más néven csomópontok – erről írt a neves hálózatkutató, Barabási Albert-László is –, de a lényeg mégis az, hogy megkerülik a szervezetek kötöttségeit, a jogi kereteket, a külső ellenőrizhetőséget, vagyis a rögzített, statikus, formális működésmódot.”

 

Brüsszel nem tűri az ellenvéleményt, önkényuralmi módszereket alkalmaz – itt a REAKCIÓ GFG-vel!
Háború, katari foci vb és amerikai kampányfinanszírozás a baloldalnak. Heti hírmagyarázat és világmegfejtés, ezúttal G. Fodor Gáborral, Szilvay Gergellyel és Kacsoh Dániellel.
 

 

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bajnai a Városháza tervezett eladásakor is feltűnt.
MZP -vel vacsizott......
Aztán a datadat.
Nem lehet mégsem profi, mert túl sokszor került ki a fénybe ( az árnyékból).

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés