12 év kellett, hogy Gyurcsány kimondja, Orbán náci és fasiszta, de mi következik ebből?

2022. november 26. 19:09

Bartus László
Amerikai Népszava
Már 2006-ban is egy náci és fasiszta vezér intézett támadást a magyar alkotmányos rend ellen, amikor Orbán puccskísérletet hajtott végre az utcán.

„Már 2006-ban is egy náci és fasiszta vezér intézett támadást a magyar alkotmányos rend ellen, amikor Orbán puccskísérletet hajtott végre az utcán. Ennek felismeréséhez sem kellett egyetem, arról nem beszélve, hogy ezer ok lett volna Orbán őrizetbe vételére és törvényes felelősségre vonására. Akkor még demokrácia és jogállam volt Magyarországon. A miniszterelnököt Gyurcsány Ferencnek hívták, aki elmulasztotta megtenni ezeket a megállapításokat és intézkedéseket, mert elveszítette az események feletti kontrollt. Nem magától, sokan sokat tettek ezért.

Nem lehet elvonatkoztatni ettől azt, hogy ma Orbán diktatúrájában él Magyarország, az ország közellensége pedig nem a puccsista és terrorista diktátor, aki kisajátította a korlátlan hatalmat, aki megszállta és elfoglalta az országot, aki tulajdonának tekinti Magyarországot és alattvalóként uralkodik a népe felett, hanem az ellenfele. A közellenség az a Gyurcsány Ferenc, aki mulasztásával lehetővé tette, hogy egy fasiszta és náci megdöntse az alkotmányos rendet és egy fasiszta diktatúrát vezessen be. Nem tette börtönbe, Orbán pedig közellenséget és bűnbakot csinált belőle.

Nem egyedül Gyurcsány Ferenc a felelős, hanem felelősök mindazok, akik megfélemlítették a kormányzó hatalmat, Orbán malmára hajtották a vizet. Az MSZP-ben levő korrupt fideszes ügynökök, az Orbán-imádó indexes újságírók, akik ma a 444.hu és a Telex »ellenzéki« újságírói, akik naponta uszítottak a fennálló kormány és közvetve a demokratikus rend ellen, amit az imádott fasiszta és náci diktátoruk meg akart dönteni. Ha 25 szélsőjobboldali elmebeteg összejött egy kisváros főterén, arról hisztérikus hangon tudósítottak. Ők az orbáni propagandagyár előfutárai.”

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 88 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Orbánt egyszer cigányozzák egyszer nácizzák.
Valakinek fel kéne már fednie, hogy a Jobbikot 2006-ban is Gyurcsányék pénzelték. A nácik a baloldalon vannak.

Az következik, hogy a zsidók támogatják a falig.
„A fasiszta mozgalom maga is aránytalanul zsidó mozgalom volt – tehát a zsidók arányaiban nagyobb részét alkották a pártnak, annak egész történetén keresztül, mint az olasz lakosság. … 1938-ra a pártnak 10,215 felnőtt zsidó tagja volt.” (Amikor Olaszország teljes lakosságából körülbelül 47,000 volt zsidó.) „Mussolininek több zsidó munkatársa volt, így a kedvenc és legbefolyásosabb szeretője, Margherita Sarfatti. Róma főrabbija hivatalos áldásában részesítette Mussolinit, aki (olasz támaszponton) segítette a cionista haditengerészet kifejlesztését, mint a brit imperializmus elleni manővert.”
Forrás: Stanley G. Payne: A History of Fascism, 1914-1945, The University of Wisconsin Press, 1995, 240.old.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés