Ursula von der Leyen: Készül már a kilencedik szankciós csomag

2022. november 24. 12:08
Az Európai Bizottság „keményen dolgozik azon, hogy ott csapjon le Oroszországra, ahol fáj”.

Az Európai Unió egy kilencedik, Oroszországgal szembeni szankciócsomag kidolgozását sürgeti válaszul Moszkva ukrajnai támadására – jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság vezetője finnországi látogatása során.

Keményen dolgozunk azon, hogy ott csapjunk le Oroszországra, ahol fáj,

hogy még inkább eltompítsuk az Ukrajna elleni háborúra való képességét, és ma bejelenthetem, hogy teljes gőzzel dolgozunk a kilencedik szankciócsomagon” – mondta von der Leyen egy sajtótájékoztatón.

„És biztos vagyok benne, hogy nagyon hamarosan jóváhagyjuk az orosz olajra vonatkozó globális árplafont a G7-ekkel és más nagy partnerekkel. Nem nyugszunk, amíg Ukrajna nem győzedelmeskedik Putyin és törvénytelen és barbár háborúja felett” – mondta.

Elképesztő - kiderült mennyibe kerültek hazánknak az uniós szankciók

Hatalmas veszteséget okozott eddig a magyar költségvetésnek az uniós szankciós politika.

„A Nyugat – beleértve az Egyesült Államokat és az európaiak jelentős részét – a háború közben ismerte fel, hogy tulajdonképpen itt meg lehet fogni Oroszországot – vélekedik Tálas Péter. Mely szakaszában jár az ukrajnai háború? Miért proxyháború ez a konfliktus? Kinek lesz katonai-politikai súlya az új világrend kialakításánál? A biztonságpolitikai szakértő válaszol a Mandiner Világrend adásában!

„Most dől el, milyen gyorsan jön el a poszthegemoniális világrend" - Mandiner Világrend

„A Nyugat - beleértve az Egyesült Államokat és beleértve az európaiak jelentős részét - a háború közben ismerte fel azt, hogy tulajdonképpen itt meg lehet fogni Oroszországot". Mely szakaszában jár a háború? Miért proxy-háború ez a konfliktus? Kinek lesz katonai-politikai súlya az új világrend kialakításánál?

Nyitókép: Mandiner Archív

Összesen 59 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés