Abba kell hagyni az alaptalan ígérgetéseket

2022. november 24. 15:48

Donáth Anna
Facebook
És el kell végre kezdeni beszélni az igazságról.

„Alapjaiban kell máshogy politizálnunk. Abba kell hagyni az alaptalan ígérgetéseket, a pillanatot uralni akaró nagyotmondásokat. Abba kell hagyni a hazudozást, a csúsztatásokat, az illúziókkal etetést és a valódi problémák szőnyeg alá söprését.

És el kell végre kezdeni beszélni az igazságról. Arról, hogy melyek ennek az országnak a legfontosabb problémái. Arról, hogy miért nem lehet ezeket egy csapásra megoldani, és miért kell ezért mihamarabb nekikezdeni.

El kell mondanunk az igazságot Magyarország jövőjéről is. És arról, hogy 30 éve tévúton járunk, a 10, 20, 30 évvel ezelőtt hozott rossz döntéseknek pedig ma isszuk a levét. 

El kell mondanunk az igazságot arról, hogy egy felelős politikusnak ma Magyarországon kötelessége a jövővel: a következő évekkel és évtizedekkel is foglalkoznia. Mert a ma hozott döntéseink alapjaiban határozzák meg a holnap és a holnapután alakulását, a saját és a gyermekeink jövőjét. 

A mai tanárhiány és leépült közoktatás holnap alulképzett fiatalokat, holnapután pedig a globális munkamegosztásban alulmaradó munkavállalókat eredményez. A mai semmittevés a napenergia, szélenergia és geotermikus energia kiaknázása terén holnap energiahiányhoz és energiafüggőséghez, holnapután pedig élhetetlen klímához vezet. Ha nem állunk át tudásalapú és zöld gazdasági modellre, szegénység, szolgaság és szenvedés vár ránk a következő 10, 20, 30 év új világrendjében.

Ezeket az igazságokat akkor is ki kell mondanunk, ha talán fájdalmas velük szembesülni. Mert a jövőnk nincs kőbe vésve, de ahhoz, hogy változtassunk rajta, már MA másképp kell gondolkodnunk és cselekednünk.”

Nyitókép: Mandiner Archív

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 60 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gyurcsány ehhez jó partner nektek.

"Alapjaiban kell máshogy politizálnunk. Abba kell hagyni az alaptalan ígérgetéseket, a pillanatot uralni akaró nagyotmondásokat. Abba kell hagyni a hazudozást, a csúsztatásokat, az illúziókkal etetést és a valódi problémák szőnyeg alá söprését."

Hát hagyd abba! De miből fogsz megélni?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés