Trump támogatottsága némileg csökkent a republikánusok körében, miután bejelentette újraindulását

2022. november 24. 8:48
Ron DeSantis folyamatosan Trump legfélelmetesebb kihívójaként szerepel a közvélemény-kutatásokban, egyesek szerint DeSantis vezet a volt elnökkel szemben.

Trump volt elnök támogatottsága a republikánusok körében viszonylag változatlan maradt – vagy kis mértékben csökkent –, miután hivatalosan is beszállt a 2024-es versenybe – derül ki a Politico-Morning Consult új felméréséből. A The Hill portálon azt írják: Trump a közvélemény-kutató legújabb felmérésében

a republikánusok 45 százalékának támogatását szerezte meg, míg a bejelentése előtt készült felmérésben 47 százalékát.

A lap hozzá teszi: hivatalosan egyetlen más jelentős republikánus sem szállt szembe Trumppal a jelöltségért, de néhány volt kormánytisztviselője elismerte, hogy fontolgatják az indulást.

DeSantis a legnagyobb rivális

Ron DeSantis floridai kormányzó a válaszadók második számú jelöltje, a republikánusok 30 százaléka mondta azt, hogy rá szavazna, ha ma tartanák a republikánus elnökválasztási előválasztást.

Kiemelik: DeSantis folyamatosan Trump legfélelmetesebb kihívójaként szerepel a közvélemény-kutatásokban, egyesek szerint DeSantis vezet a volt elnökkel szemben.

A felmérésben szereplő összes többi jelölt egyszámjegyű támogatottságot gyűjtött össze. Mike Pence volt alelnök a megkérdezettek 7 százalékának támogatását szerezte meg, szemben a közvélemény-kutató e hónap eleji felmérésében mért 5 százalékkal.

Nyitókép: MTI/AP/Evan Vucci 

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés