Meg kell értenünk, a MA világában MINDEN politika

2022. november 23. 10:16

Tarjányi Péter
Facebook
Különösen, ha egy hatalmon lévő EU-s miniszterelnök mond, mutat vagy ír valamit bárhol, bármikor…

„»A foci nem politika« mondta Orbán Viktor miközben Nagy-Magyarország sállal a nyakában beült egy focimeccsre. Lett is diplomáciai ribillió horvát, román, ukrán részről és Ausztria külügyminisztériuma írásban tájékoztatta hazánkat arról, hogy a sálon szereplő államalakulat 100 éve nem létezik… Az ügyben számtalan szakértő, újságíró megszólalt, én azonban egy dologra mutatnék rá… Jól látható a térség országainak egyre inkább nem tetszik a magyar külpolitika, illetve az ehhez kapcsolódó jelképrendszer. Nyilván erre a szokásos kormányzati válasz a szimpla »vállrándítás« ami rossz irány. Meg kell értenünk a MA világában MINDEN politika, különösen ha egy hatalmon lévő EU-s miniszterelnök mond, mutat vagy ír valamit bárhol, bármikor…És az is sok ezer éves alapelv, hogy jobb egy országnak ha több barátja van mint haragosa… Szerintem…”

Nyitókép: Képernyőfotó

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 52 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tegnap Majka dal, ma szurkolói sál.

"szakértő"

Pont ugyanez jutott az eszembe.
A létezésünk provokálja őket...

Lehet, hogy minden "politika", de az öncenzúrát ez sem indokolja. Orbán sálviseletét mindenki érthette - az antalli örökség értelmében -, de ha valaki abszurd módon cirkuszolni akar/t/ egy önkényes "irredentizmus" asszociácó mentén, az az ő baja. Orbán ugyanis megint megnyert egy/több párbajt...

Orbán csak azoknak okozott "kárt", akik az önkényes-kivetített irredentizmus előítéleteiket vették alapul. S azért "nyert", mert közép- és hosszútávon biztosan az ő magyarázata érvényesül, hiszen sok ország védi a határon túli kisebbségeit.

Ha az említett négy ország vezetője bármit viselné, senkit nem érdekelne.
Egyébként működött a hálózat.

Az első mondat után, elsietve, mínuszoltalak. Ezer bocsánat, igen, úgy van, ahogy írod. Amellett szerintem akkor, mikor az őshonos magyar kisebbséggel úgy bánnak az utód-államokban, ahogy, NINCS helye nemtetszésük kifejezésének Orbán Nagy-Magyarországos sálját illetően.

Mi, speciel, szintén érzékenyek vagyunk, de velük ellentétben, nekünk van is miért.

Mit fáj nekik az a térkép? Nem igaz, h. valaha ez volt a való helyzet, sőt, több, mint 100 éven keresztül?

Tarjányi egy ellenszenves figura.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés