Nem áll össze: az oroszok videón darálják a golyókat, míg a Nyugat lőszerhiánytól „félti” őket

2022. november 23. 21:27
Szerdán az amerikai védelmi miniszter közölte, hogy jelentős hiánya lehet az oroszoknak tüzérségi lőszerekből.

Mint arról lapunk is beszámolt, „aggódik” az amerikai védelmi miniszter, szerinte Oroszországnak jelentős a hiánya tüzérségi lövedékekből, ami a jövőben hatással lehet ukrajnai műveleteire – mondta el Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter szerdán. Erről ide kattintva olvashat bővebben.

„Aggódik” az amerikai védelmi miniszter, szerinte lőszerhiányban szenvednek az oroszok

Eközben Kadirov videón mutatja, hogy „darálják” az ellenségeiket

Az amerikai védelmi miniszter kijelentése azonban nemcsak amiatt lehet érdekes olvasóink számára, mert a brit védelmi minisztérium már egyik augusztusi hírszerzői jelentésében azt állította, hogy az orosz erők ember-, lőszer- és járműhiányban szenvednek, de amiatt is, hogy

eközben videóban mutatta meg Kadirov, hogyan „darálják” az ellenséget Herszonban.

„Bemutatok önöknek néhány friss felvételt a Herszon térségéből” – írta egyik szerdai Telegram-bejegyzésében Ramzan Kadirov. A csecsen hadvezér videójához megosztott bejegyzésében többek között arról írt: a meggondolatlan akciók következtében” ellenségeik „súlyos veszteségeket” szenvedtek, miközben embereik „a lehető leggyorsabban és veszteségek nélkül számolták fel a fenyegetést”, ezzel is bizonyítva az északi ezred harcosainak magasszintű szakmai felkészültségét.

Mutatjuk az említett felvételt:

„A Nyugat – beleértve az Egyesült Államokat és beleértve az európaiak jelentős részét – a háború közben ismerte fel azt, hogy tulajdonképpen itt meg lehet fogni Oroszországot – vélekedik Tálas Péter. Mely szakaszában jár az ukrajnai háború? Miért proxy-háború ez a konfliktus? Kinek lesz katonai-politikai súlya az új világrend kialakításánál? A biztonságpolitikai szakértő válaszol a Mandiner Világrend adásában.

„Most dől el, milyen gyorsan jön el a poszthegemoniális világrend" - Mandiner Világrend

„A Nyugat - beleértve az Egyesült Államokat és beleértve az európaiak jelentős részét - a háború közben ismerte fel azt, hogy tulajdonképpen itt meg lehet fogni Oroszországot". Mely szakaszában jár a háború? Miért proxy-háború ez a konfliktus? Kinek lesz katonai-politikai súlya az új világrend kialakításánál?

Nyitókép: Said Tsarnaev / Sputnik / AFP

Összesen 84 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés