Nekimennek a republikánusok a Biden család bizniszeinek

2022. november 17. 23:26
A képviselőházi többség megszerzése után a republikánusok leszögezték: vizsgálatokat indítanak Joe Biden és családja üzleti ügyeinek feltárására.

Miután a republikánusok az amerikai Kongresszus képviselőházában megszerezték a többséget – a szenátusban maradt a demokraták többsége –, most bejelentették: frissen megszerzett hatalmukat az elnök utáni nyomozásra fogják használni – írja a CNN.

James Comer, Kentucky állam szövetségi képviselője leszögezte: bizottság fogja megvizsgálni Joe Biden kapcsolatát a családja külföldi üzleti partnereivel és azt, hogy az elnök kompromittálta-e magát idegen pénzek vagy befolyás által.

„Világosan fogalmazok: ez egy Joe Biden utáni vizsgálat lesz, és a bizottság erre fog fókuszálni a következő ciklusban” – jelentette ki a politikus.

Comer szerint több mint száz olyan banki ügyletről tudnak, amik szerintük gyanúsak, és amik kötődhetnek a Biden családhoz. A republikánus politikus szerint amíg a pártja kisebbségben volt, a szövetségi pénzügyminisztérium nem adott ki nekik adatokat erről, de most változik majd a helyzet.

A politikus leszögezte: beszélni akarnak a Biden családdal, Joe-val és Hunterrel.

 

Címlapkép: MTI/AP/Carolyn Kaster

Összesen 40 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés