Biden: Egyes jelek szerint egy ukrán légvédelmi rakéta csapódott be Kelet-Lengyelországban

2022. november 16. 8:16
Korábban még csak annyit mondott: valószínűtlen, hogy Oroszországból lőtték volna ki a rakétát.

Vannak arra utaló jelek, hogy az a rakéta, amely Lengyelországban kedden becsapódott és két embert megölt, egy ukrán légvédelmi rakéta volt – írja az MTI, Joe Biden amerikai elnök G20-csúcstalálkozón elmondott beszédéből idézve. 

Az amerikai elnök (magyar idő szerint) hajnalban még csak annyit mondott, valószínűtlen az első vizsgálatok szerint a röppálya alapján, hogy Oroszországból lőtték volna ki a rakétát.

Most ennél többet is elárult: konkrétan egy SZ-300-as, szovjet gyártmányú rakétarendszer által kilőtt légvédelmi rakétáról beszélt.

Borítókép: MTI/AP/Susan Walsh

Összesen 284 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az Usa milyen gyorsan lerendezte a "oroszok megtámadták a NATO-t" narratívát. Érdekes.

Az ukránok a nyugatiak támadásai ellen védekeztek?
Keletről nyugatra ment az a rakéta.

Szovjet gyártmányú. Többen is használnak még ilyet.

Máshol azt olvastam, hogy egy NATO gép végig látta a bombát. Az adatokat átadták az illetékeseknek.

Elnök Úr!

Nem olvasta a mandiner tegnapi kommentjeit, a háborús uszító, mindent tudó öreg DK-sok szakszerű elemezéseit. Miért okoz csalódást a magyarországi balliberális embereknek, a mandiner, világháborút támogató balliberális hozzászólóinak? Ejnye, ejnye. Lerombolni egy szépen felépített légvárat......álmot.

Felolvassa. Da ha az ő szájába is ezt adják, akkor vélhetőleg igaz.

A kérdés az, hogy az uklránok nincsenek tiszteában azzal, hogy egy ilyen rakéta, ha nem talál, hool fog földet érni? Zelenszkijt nem értesítették. Vagy provokációs kísérlet volt az egész?

zeller lebaszta mar az oreget hogy orosz ugynok? mirotvorecen fenn van mar?

Hát.......olvasom a DK reggeli harcosainak hozzászólásait...hat osztállyal, ideológiai burokban nehéz az igazságot, az agyukba vert mantrától eltérő történéseket felfogni, tudomásul venni. Már felkészül következő csapatuk, IDE, Armageddon, valódi, 1-2-3 baljóska...nem irigylem őket, hideg zuhany számukra a ma reggeli eligazítás.

Egyébként meg nagyon nehéz elképzelni az atomháború kirobbantásáig elmenő forgatókönyvet. Mármint amerikai részről, milliárdos befektetői érdekek diktálják a súrlódások atomháború nélküli kezelését. Az ukrán tavasz sikerült, az ország romokban, nemzeti érdekeik , vagyonuk, természeti forrásaik - különösen a világ legértékesebb feketeföld készletének - fel-eladásával.
Nyilvánvalóan kész a terv az orosz tavasz, egy Jelcin II. "trónra léptetésére" is - a naponta erre vonatkozó amerikai megnyilatkozásokból ezt hat osztállyal is össze lehet rakni - de a dió egyenlőre kemény maradt.
Háborúzgatunk, a hadiipar extra bevételre tesz szert - s ugye ez az ágazat is ott van azok között, amelyek egy-egy adott ország elnökét, kormányát kiválasztja - , Európa, mint gazdasági versenytárs a padlóra került, fázni és éhezni fog. De jön a mentőöv, épülnek az LNG kikötők - a németeknél is - amelyek fogadják az olcsó amerikai cseppfolyós gázt, az éhezésre is van megoldás, az ukrán földekről elárasztják Európát a GMO termékekkel.
Számos elemzés foglalkozott azzal is, hogy az USA ellenérdekelt az Európai Egyesült Államok, valamint az önálló európai védelmi kapacitás megteremtésében. Van egy pont, amin túl - egyébként amerikai részről teljesen érthetően - nem lehet menni, nem lehet kinevelni egy gazdasági-katonai-politikai önálló entitást, versenytársat. A mai állapotok között Európa még a teljes alárendelt szerepkörben maradva jól irányítható, megosztható.

A mainstream kommentmező huszterikusan követelte este a legerélyesebb MEGTORLÁST a NATO-terület megtámadása miatt, 5-ÖS CIKKELYT követeltek, a vérmesebbek már Moszkva bombázását.

Akkor most ugyanez Ukrajnára is érvényes? Támadja meg őket a NATO?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés