Társadalmi nyomással érné el a Mi Hazánk, hogy ne lehessen kitűzni a szivárványos zászlót a középületekre

2022. november 10. 12:47
Novák Előd szerint lealacsonyítja a nemzeti lobogót, ha kitűzik mellé „egy megosztó szexuális mozgalom zászlaját”.

Társadalmi nyomással érné el a Mi Hazánk Mozgalom, hogy tiltsák meg a szivárványos zászló középületekre tűzését – mondta el csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Novák Előd, a párt alelnöke, frakcióvezető-helyettese.

A politikus kifejtette: a parlament igazságügyi bizottságában egyetlen másik párt képviselője sem támogatta, hogy az Országgyűlés napirendjére tűzzék erre vonatkozó törvényjavaslatát, ezért élnek a nyomásgyakorlás ezen eszközével.

Novák Előd szerint

lealacsonyítja a magyar nemzeti lobogót, ha kitűzik mellé „egy megosztó szexuális mozgalom zászlaját”,

ráadásul az utóbbi években rendszeresen került úgy polgármesteri hivatalok homlokzatára ez a jelkép, hogy a képviselő-testület nem is támogatta a kihelyezését.

Elbukott Novák Előd javaslata a szivárványzászló betiltásáról

Az Országgyűlés Igazságügyi Bizottsága kedden tárgyalta Novák Előd, a Mi Hazánk parlamenti képviselőjének javaslatát, amelynek célja az lett volna, hogy törvény tiltsa a szivárványzászló kihelyezését középületekre. A javaslat az alábbiak szerint módosította volna a Magyarország címerének és zászlajának használatáról, valamint állami kitüntetéseiről szóló 2011. évi CCII.

Betiltanák a „homoszexuális propagandafelvonulásokat” is

Novák Előd hozzátette: a rendőrség rendre nem lép az ilyen esetekben, holott nemzeti jelkép megsértése mellett – a lakosság megbotránkoztatása okán – garázdaság miatt is indíthatott volna eljárásokat az ilyen ügyekben.

A Mi Hazánk politikusa hangsúlyozta: a szivárványos zászló kitűzését éppúgy betiltanák, mint a „homoszexuális propagandafelvonulásokat”, elutasítva e téren „Gyurcsányék támogató és Orbánék tűrő politikáját” is.

(MTI)

Nyitókép: Facebook

Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés