Befejeződött a vizsgálat: felrobbantották az Északi Áramlatot

2022. november 2. 17:54
Két óriási krátert találtak a tengerfenéken.

Több méter mély krátereket tártak fel az Északi Áramlat-1 megsérült részénél a gázvezetéket üzemeltető társaság szerdai közleménye szerint. A svájci Zugban bejegyzett Nord Stream AG tájékoztatása szerint befejezték az Északi Áramlat-1 szivárgása miatt indított adatgyűjtést a Balti-tenger Svédország kizárólagos gazdasági övezetéhez tartozó részén.

A kárhelyszíni vizsgálat előzetes eredményei szerint a vezeték mentén keletkezett két „technogén” – nem természetes módon létrejött – kráter a tengerfenéken, egymástól mintegy 248 méterre helyezkedik el.

A kráterek mélysége 3 és 5 méter közötti. A kráterek közötti csőszakasz megsemmisült, „darabjainak szétszóródási sugara legkevesebb 250 méter”

– áll a közleményben, amely szerint a társaság szakértői folytatják a felmérési adatok elemzését.

A többségében a Gazprom orosz állami energiacéghez tartozó Nord Stream AG közleménye egybevág német sajtójelentésekkel, amelyek szerint a német haditengerészet egy tengeralattjáró drónnal készített felvételek alapján ugyancsak azt állapította meg, hogy mély kráter keletkezett, ami hatalmas erejű robbantásra utal.

Ugyanakkor a német kormány ismeretei alapján szándékos szabotázsnak minősülő ügy nemcsak az Északi Áramlat-1-et érintette, hanem az Északi Áramlat-2 vezetékrendszert is. Az nem a Nord Stream AG, hanem a 100 százalékban a Gazprom tulajdonában álló, ugyancsak Zugban bejegyzett Nord Stream 2 AG-hoz tartozik.

Mindkét vezetékrendszer két vezetékszálból áll, és Oroszországot közvetlenül köti össze Németországgal, a Balti-tenger alatt futva. Mindkettő évi 55 milliárd köbméter földgáz szállítására volt alkalmas. Az Északi Áramlat-1 2012-től működött, az Északi Áramlat-2 építését tavaly fejezte be a Gazprom.

(MTI)

Nyitókép: Mandiner Archív

Összesen 140 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Terrortámadás volt.
Vajon melyik titkosszolgálat segít leleplezni, hog- ki tette?
CiA? MI5? MOSAD?.......stb
Terrorizmus ellen van közöttük megállapodás?

De ezt már megállapították néhány alkalommal, nem?

Miért reagáltok a söpredékre -putylitörpe, somatic, stb - legyetek igényesek.

A fegyvert szállító, háborús uszító nyugati kormányok, pártok, politikusok, balliberális erővektorok, gazdasági érdekcsoportok érdekes módon ma nem emlékeznek az általuk generált háborúban ártatlanul elesett ukrán, orosz, magyar, ruszin, angol, amerikai katonákra, nem nyilvánítják részvétüket az áldozatok családjainak. Salvador Dali megalkotta a Guernica-t , lesz majd olyan művész, aki képes lesz ezt a mai borzalmat művészileg kifejezni?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés