Megint jönnek, vizsgálódnak

2022. október 26. 18:05

Deutsch Tamás
Facebook
Nyílt levél Sabine Verheyennek az Európai Parlament Kulturális és Oktatási Bizottságának elnökének, a szakbizottság november 2-4 közötti budapesti látogatása kapcsán.

„Megint jönnek, vizsgálódnak.

Az alábbi levéllel fordultam az Európai Parlament Kulturális és Oktatási Bizottságának elnökéhez, Sabine Verheyenhez a szakbizottság november 2-4 közötti budapesti látogatása kapcsán:

»Tisztelt Elnök asszony!

Tisztelt Koordinátor Hölgyek és Urak!

A Fidesz Európai Parlamenti Képviselőcsoportjának vezetőjeként megkülönböztetett figyelemmel kísérem az Európai Parlament Kulturális és Oktatási Bizottsága küldöttségének november 2-4 közötti budapesti látogatása programjának előkészítését.

Mint arról értesülhettem, a látogatás végleges programjának összeállítása fájóan egyoldalúra sikeredett. Történt mindez annak ellenére, hogy Bocskor Andrea képviselőtársam és más jobboldali képviselők több tucat intézményt és személyt is szíves figyelmükbe ajánlottak. Sajnálatos és érthetetlen, hogy a bizottság ezeket a javaslatokat szinte teljes mértékben figyelmen kívül hagyta. Ennek következtében pedig egy olyan kiegyensúlyozatlan látogatási program került elfogadásra, amelyben ordító aránytalanság figyelhető meg a kormányzattal kritikus, ellenzéki, baloldali, illetve liberális politikai szereplők, aktivisták, intézmények, újságírók és civil szervezetek javára.

Mint több korábbi európai parlamenti tényfeltáró küldöttség tagja, meggyőződésem, hogy egy EP szakbizottság küldöttsége csak akkor töltheti be a tényfeltáró szerepét, ha a látogatása során a misszió által érintett kérdéseket több oldalról is megvizsgálja és a látogatás programját a lehető legkiegyensúlyozottabban állítja össze. Az a tény, hogy a mintegy kéttucatnyi harcosan kormányellenes, baloldali és liberális politikus, civil aktivista, újságíró és a kulturális ágazatban dolgozó személy mellett a látogatás során csupán néhány kormányzati szereplővel folyik egyeztetés – teljesen figyelmen kívül hagyva a magyar kulturális-, média- és civilvilág jobboldali, polgári, nemzeti, konzervatív és kereszténydemokrata irányzatainak és műhelyeinek képviselőit -, nem adhat hiteles, objektív és teljes képet a valóságról.

A szélsőségesen egyoldalú program alapján kizárólag egy politikailag és ideológiailag elfogult jelentés állítható majd össze. A látogatási program összeállításának mikéntje megerősíti a gyanút, hogy nem egyszerűen az elvárható körültekintés hiányával, hanem tudatos politikai szándékkal magyarázható a program kiegyensúlyozatlansága.

Rendkívül sajnálatos, hogy a vélemények sokszínűségére oly gyakran hivatkozó Kulturális és Oktatási Bizottság budapesti missziójának látogatási programja semmibe veszi a kiegyensúlyozottság és sokszínűség legelemibb elvárásait is.

Üdvözlettel:

Deutsch Tamás

Európai parlamenti képviselő

a Fidesz Európai Parlamenti Képviselőcsoportjának vezetője«

Ennyi.”

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 94 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Minél egy-oldalúbb, annál önleleplezőbb.

Jönnek előkészíteni a "18. és 19. kérést".

Megkérdezném, hogy mondjuk, Németországban az AfD-nek, vagy úgy általában a mai liberalizmussal szemben állóknak vannak olyan média lehetőségeik, mint nálunk az ellenzéknek? De kérdezhetem ezt általánosítva, az egész EU-ra nézve is.

Ezt a marhaságot még az EU-s gazdáid sem hangoztatják, pedig ők mindenre kaphatóak.

A kormány megmondta, hogyan lesz a béremelés menetrendje. Tüntethetnek, ezen a jelenlegi helyzetben, az EU pénzek nélkül nem lesz változtatás.

Ha a logikádat követem, akkor a te politikai hozzáállásod is az általad preferált politikai oldalt megillető seggnyalást jelenti. Gondolom, ezt még te, a magas lovon ülő Übermensch is megérted.

Orbán januárra beígérte a bérrendezés első részletét, amit minden bizonnyal meg is kapnak a tanárok. Arra viszont lehet utalni, hogy a nekünk járó, de egyelőre tőlünk ellopottnak tekinthető pénzek hiánya okozhat gondot a kifizetésben. Mert - bár ez most nem tartozik ide - lehet, hogy évekkel korábban válunk nettó befizetővé. Igaz annak lesz egy előnye, tehetnek egy szívességet, nem lesz mivel zsarolni.

Ami a szopatást illeti, ezt egyelőre nálatok látom. Többedszer adták be nektek, hogy immár itt a nagy győzelem, szavazzatok rájuk, aztán kiderül, hogy megint hülyére voltatok véve. És nem jut eszetekbe másik gárda után nézni, tovább cumizzátok őket.

Azt hogy a vagyona Mészáros nevén van, mégis hagyan bizonyítod? Szerintem te egy milliárdos vagy, csak a vagyonod Szekeres Imre nevén van.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés