Klubrádió-főszerkesztő és telexes újságíró segítségével akarja megismerni a magyar médiahelyzetet az EP Budapestre érkező szakbizottsága

2022. október 26. 19:26
Kétszer annyi idő jut a CEU meglátogatására, mint a többi egyetem rektoraival való találkozóra. A delegáció konzultál majd a Helsinki Bizottsággal és a FreeSZFE-vel is.

Mint arról lapunk is beszámolt, Deutsch Tamás nyílt levelet írt Sabine Verheyennek, az Európai Parlament Kulturális és Oktatási Bizottsága elnökének, amelyben a a szakbizottság november 2-4. közötti budapesti látogatása kapcsán megjegyzi: a program összeállítása elég egyoldalúra sikeredett.

„Történt mindez annak ellenére, hogy Bocskor Andrea képviselőtársam és más jobboldali képviselők több tucat intézményt és személyt is szíves figyelmükbe ajánlottak. Sajnálatos és érthetetlen, hogy a bizottság ezeket a javaslatokat szinte teljes mértékben figyelmen kívül hagyta. Ennek következtében pedig egy olyan kiegyensúlyozatlan látogatási program került elfogadásra, amelyben ordító aránytalanság figyelhető meg a kormányzattal kritikus, ellenzéki, baloldali, illetve liberális politikai szereplők, aktivisták, intézmények, újságírók és civil szervezetek javára” – teszi hozzá a fideszes EP-képviselő.

Lapunk megszerezte a delegáció tervezett budapesti programját, amelyből kiderül: Deutsch egyáltalán nem túlzott a közösségi oldalára kitett posztjában.

Rögtön a ferihegyi landolást követő órában ugyanis már baloldali politikusnővel találkoznak Verheyenék, akik délután az Országházat látogatják meg.

A november 3.-i nap lesz igazán erős: a médiahelyzet feltérképezésének jegyében találkoznak majd a Direkt36 egyik szerkesztőjével, egy telexes újságíróval, a Tilos Rádió egy munkatársával, Klubrádió-főszerkesztővel, végül pedig egy euronewsos munkatárssal.

A kulturális szektorban is a balliberális oldal felé billen a mérleg: az ATRIUM és a FreeSZFE kötelékében dolgozó emberekkel, valamint a Független Színház Magyarország képviselőjével ül majd egy asztalhoz a szakbizottság.

Bár a magyar egyetemek néhány rektorával is összefutnak majd az EP-képviselők, (egy félórás időkeret van erre megadva) a CEU meglátogatására mégis kétszer ennyi időt szánnak előző este.

Külön blokkot kapott egy, a menekültekkel foglalkozó szervezetek részvételével megrendezendő találkozó is, itt többek között a Helsinki Bizottság egyik vezetőjével, egy volt liberális politikussal fogják megfejteni a problémakört.

Hogy némileg kiegyenesítsék a balra dőlő programtervet, mutatóba betettek két miniszteri találkozót is a naptárukba: Csák Jánossal és Navracsics Tiborral is fognak konzultálni egy-egy órában, de jobboldali médiumok, civil szervezetek nem szerepelnek a programban.

A háromnapos látogatást egy sajtótájékoztató zárja majd péntek délután.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Összesen 152 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Megkérdezném, hogy mondjuk, Németországban az AfD-nek, vagy úgy általában a mai liberalizmussal szemben állóknak vannak olyan média lehetőségeik, mint nálunk az ellenzéknek? De kérdezhetem ezt általánosítva, az egész EU-ra nézve is.

Így lesz. Gusztustalan bagázs.

Kár, hogy a másik oldal nem számít. És a véleménye sem. Egy csöppet sem.
Így viszont ismét egyoldalú lesz az a jelentés, de gondolom, nekik ez nem jelent gondot.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés