Egy kislány meggyilkolása sokkolja Franciaországot

2022. október 20. 10:49
Párizs városában a gyanú szerint egy Franciaországból kiutasított algériai nő megölt egy 12 éves kislányt. Lola halála megrázta a francia nyilvánosságot.

Súlyos tragédia váltott ki hatalmas társadalmi felháborodást Franciaországban. Párizsban meggyilkoltak egy 12 éves, Lola nevű kislányt, a holttestére egy társasház udvarán találtak rá egy műanyag ládában.

A gyilkosság feltételezett elkövetőjét gyanúsítottként őrizetbe vették: egy 24 éves algériai bevándorló nőről, bizonyos Dahbia B-ről van szó,

akit már korábban kiutasítottak Franciaországból.

A BBC felidézi: Lola pénteken tűnt el, az iskolából hazaindult, ám oda már nem érkezett meg. Az aggódó szülők ezután hívták a rendőrséget.

Egy udvari ládában péntek este találta meg egy hajléktalan a holttestét, amit ruhák alá rejtettek a ládában. A testen fojtogatás és gerincsérülés nyomait találták meg, több egyéb fejre, hátra és nyakra mért sérülés, emellett késelések nyomai mellett. A francia közmédia szerint Dahbia B. a nővére lakásába vitte a lányt, majd ott bántalmazta – sajtóhírek szerint szexuális jellegű erőszakos támadás is történt.

Lola édesapja a ház gondnoka volt: a térfigyelő kamerák felvételein beazonosította Dahbia B.-t, amint kislányával a ház előterében tartózkodik. Egy 43 éves férfit gyanúsítanak azzal, hogy segített a nőnek eltüntetni a lány holttestét.

Hírvideó a történtekről

 

Dahbia B.-t augusztus 20-án állították meg egy francia repülőtéren, mert lejárt a francia tartózkodási engedélye. Hat évvel ezelőtt még diákként kapott legális franciaországi tartózkodási engedélyt. A nőt felszólították, hogy egy hónapon belül hagyja el Franciaországot,

de nem vették őrizetbe, mert nem volt büntetett előéletű.

A gyilkosság valódi motivációja még nincs feltárva, bár a francia nyilvánosságban már sokféle elmélet szárnyra kapott, a szervkereskedelemtől a rituális gyilkosságig. A BBC szerint az egyik lehetséges magyarázat, hogy Dahbia B. ebben a házban lakott a nővérével, ám egy alkalommal Lola édesanyja nem engedte be őt, és ezzel vita alakult ki a két nő között.

Az algériai nőt szombat reggel vették őrizetbe Párizsban. Dahbia B.-t 15 év alatti kiskorú megerőszakolásával, kínzással, illetve különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolják. A nő a hatóságok szerint össze-vissza beszél: hol beismeri, hol tagadja a történteket.

A tragédia miatti felháborodáshullám nem csitul:

virrasztásokra és tüntetésekre is sor kerül a napokban Franciaországban.

A francia nyilvánosságban most helyi lakók és más hétköznapi emberek beszélnek arról, hogy mennyire aggódnak az utcai közbiztonság miatt, hogy gyermekeik már egy rövid utat sem tehetnek meg aggodalom nélkül az iskola és otthonuk között.

A gyilkos tett nyomán politikai viták robbantak ki. Emmanuel Macron fogadta a megölt kislány szüleit az Élysée-palotában, támogatást ígérve nekik; miközben a francia jobboldali pártok a kormányzat tétlenségét kritizálják – írja a BBC.

Marine Le Pen, a Nemzeti Tömörülés elnöke a nemzetgyűlésben a kormány laza migrációs politikáját kritizálta. „E barbár tett gyanúsítottja nem lehetett volna az országunkban. Miért nem tudják leállítani az ellenőrzés nélküli, illegális migrációt?” – tette fel a kérdést Le Pen.

Éric Zemmour, a francia radikális jobboldal másik, egyébként algériai berber zsidó származású vezetője „frankocídiumról”, „franciagyilkosságról” beszélt az eset kapcsán.

Elisabeth Borne francia miniszterelnök viszont méltóságra intette Marine Le Pent. Szerinte tiszteletben kell tartani a szülők gyászát, és „hagyni kell, hogy a rendőrség és az igazságszolgáltatás végezze a dolgát”.

 

Nyitóképen: Megemlékezés Loláról a meggyilkolt kislány otthona előtt (Magali Cohen / Hans Lucas via AFP)

Összesen 107 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Holnap a blekfrájdéj meg a Joy-napok majd felülírják a megdöbbenésüket.

Ez nagyon sajnálatos....

Nem csodálom, hogy ennyire megrázta a francia közvéleményt, a közvetlen biztonságba vetett hit elvesztése tudja a legjobban aláásni az egyén morálját.
Még az agymosott svédek is megszavazták kormányra a migránsellenes pártot, hiába volt ellenük az évtizedes médiaössztűz, az nehezen elviselhető, ha ott, ahol korábban a lakásajtót, autót is nyitva lehetett hagyni, most rendszeres az erőszak.
A média szerepe megkerülhetetlen ennek a jelenségnek a szőnyeg alá seprésében, a Svéd Demokraták is már jóval a 2015-ös migrációs hullám előtt jelezték, hogy ebből baj lesz, de a jópofizó, menő, liberális, globalista (stb, stb) sajtó igyekezett mindenkibe beleverni, hogy csak akkor lehet jó ember, ha saját személyes bűnének érzi azt, hogy máshol szegényebbek az emberek, és neki kötelessége szeretni az idegeneket, még akkor is ha azok balhésak vagy agresszívek (ami persze nem történhet meg, csupáncsak kulturális félreértésről és türelmetlenségről van szó minden esetben)

Az is a svédeknél volt, már nagyon régen, amikor egy már kiutasított fekete afrikai az Ikeában a kirakott kések közül egyet kivett és lemészárolt egy kisfiút az édesanyjával együtt.

Nem, ebből ugyanaz lesz, mint a svédeknél.
A gátak nem lassan szoktak átszakadni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés