Orbán azért fegyverkezik, mert be akar lépni a háborúba

2022. október 20. 17:22

Bartus László
Amerikai Népszava
Nagy erőkkel zajlik a lakosság ráhangolása a magyar hadba lépésre.

„Ismerve a NER fordított »újbeszél« nyelvet, már a nagy »békepárti« szólamokból is tudhatná mindenki, hogy Orbán be akar lépni a háborúba. Az, hogy kinek az oldalán, és ki ellen, nem kérdés, miután Orbán (még nem fegyverrel, de) már be is lépett a háborúba az ukránok ellen, az oroszok oldalán. Nem engedett át fegyverszállítmányokat az ukránoknak Magyarországon, a szankciók ellen uszít az Európai Unióban és Magyarországon, az oroszok elleni szankciókat okolva a háborúért és a gazdasági válságért, s Orbán egyedül nem küld az EU-ból kiképzőket Ukrajnába.

Maga ellen nem képezi az ukrán katonákat.

Orbán nemcsak felgyorsította a gazdasági válságban levő Magyarországon a fegyverkezést, és állított egy megszállott fanatikust honvédelmi miniszternek, hanem a futballnemzetből katonanemzet lettünk. Nagy erőkkel zajlik a lakosság ráhangolása a magyar hadba lépésre. Temetik a hősöket, dicsőítik a sikeres katonamúltat, toborozzák az önkénteseket, kiállítják az új hadi felszereléseket, és megszépítik a magyar múltat, amely immár a magyar katonasikerek története, miközben a magyar katonákat és hadsereget általában laposra verték, és minden háborúból vesztesen jöttek ki.

Mivel a NATO abszolút védelmet jelent Magyarországnak, Magyarország akkor is biztonságban lenne, ha egy darab katonája nem lenne. Valójában, katonára csak azért van szüksége (a söprögetés mellett), hogy a NATO-n belül bizonyos feladatokat el tudjon látni, hozzájárulva sofőrökkel (és söprögetőkkel, lásd még: Princz, a derék katona) a közös nyugati haderőhöz. Orbán nem a NATO-val közös haderőfejleszést hajt végre, nem a NATO-feladatok teljesítése miatt erősít, hanem a NATO-tól függetlenül, annak ellenében, saját katonai, hadi céljai érdekében.”

Nyitókép: MTI

Összesen 196 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Grüni, nem mered leírni, hogy van egy kis hibája Bartusnak: fehér férfi, ciszgender!

DDD

Ez egy coming out az elmeállapotáról.

Bartus úr nerm tudja - veled együtt - hogy a NATO tagországok kötelesek a GDP 2%-át fegyverkezésre költeni? Szerinted hány ország mondhatná a NATO-ban, hogy nem kellenek fegyverek, úgyis megvédik őket?

Bartus! Őszinte leszek: a nagy büdös Ló...zt. Semmit nem látsz reálisan, mert a gyűlölet elvette a józan eszedet.

Hát erről a logikai ellentmondásoktól sújtott, zavaros, dagályos, provokatív faszság-gyűjteményről ennyit lehet mondani:

https://coub.com/view/wzinr
(kurva gyenge)

Á, nem... Na jó, mégis... Nehéz szavakat találni...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés