Káromkodós Blanka, Kávéfőzős Luca, Pukli István, a Feketeruhás Nővér, Palya Tamás és még sokan mások

2022. október 6. 12:30

Tibi atya
Facebook
Nekem tök őszintén fogalmam sincs, miért tart a NoÁrgyerek megint Montágh Imre beszédgyakorlatot.

„Eltérő színvonalon, de a legtöbb tüntetésen mindig vannak emblematikus arcok, akik rendre ugyanabba a hibába esnek. A polgári ügyüket nem sikerül megtartaniuk középen, hanem pusztán azért, mert a támadást a Fidesztől kapják, a balliberális univerzumba sorolnak. Nem tudják megőrizni az autonómiájukat, és sem a személyük, sem az ügyük nem marad össztársadalmi többé, éppen ezért nem is képes fennmaradni sokáig. Tulajdonképpen ugyanazokká a figurákká válnak különböző sztorikkal.

Nekem tök őszintén fogalmam sincs, miért tart a NoÁrgyerek (»a NoÁr a mozgalom neve!«) megint Montágh Imre beszédgyakorlatot némi Pap Rita koreográfival, de egy biztos: én nem azért mentem ki tegnap tüntetni, hogy levitézlett balliberális kabalafigurák öntudatparádéját nézzem. Sőt, ha azt látom, hogy az események elvesztik a polgári integritásukat, mert Bródy János és Lang Györgyi keltik fel bennük a »liberális« szónak azt a torz, félreértett szellemét, amire a telex-444 tengely előszeretettel maszturbál a mai napig, akkor inkább elkezdek gyűjteni a gyerekeim magánoktatására, és szarok az államira. Ezek ne reformáljanak semmit!

Palya Tamásnak azt a kérdést kell feltennie, hogy szalmalángot szeretne-e (mint a fent felsorolt többi azonosulható tüntetős arc), vagy inkább szikrája szeretne lenni egy egyre nagyobb, fokozatosan melegedő, de végül politikai irtásokon is átterjedő tűznek. Ha utóbbi – és csak ennek van értelme –, akkor sokkal jobban kell ügyelnie rá, hogy a konzervatív, nemzeti táborból is csatornázzon be szereplőket az ügyébe, vagy a balliberálisokat is tartsa tőle távol.”

Nyitókép: Facebook képernyőfotó

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 68 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kíváncsi vagyok, mikor esik le Tibi atyának, hogy amíg ez az ellenzék, addig nem lehet semmilyen érdemi párbeszédet folytatni kormányelleni pozícióból, mert mindig rá fog telepedni ez a baloldal.
Schiffert vagy Thürmert lehetne még kérdezni ebben a témában, van sok tapasztalatuk.
A rossz hír meg, hogy ez az ellenzék addig marad a helyén, amíg bármilyen külső hatalomnak érdekében áll pénzelni az ő érdekeiket képviselő pártokat, amelyeknek van esélye hatalomra kerülni.
Azaz örökké. Legfeljebb időnként cserélődnek az arcok, de a mentalitás mindig is maradni fog.

Drága atyám, akkor most huszadszorra magának is megpróbálom elmagyarázni.
Senkit sem kell meggyőzni arról, hogy az oktatás, az egészségügy szar, hogy a "nemzeti" oldal másod-harmadvonalbeli "elitje" arcátlanul lop, juttatva az első vonalba is persze. Ezt mindenki tudja. Már akinek esze van.
Nincs az ágyunk felett Orbán kép a falon.
Nincs jobb meg baloldal, sőt nincs nemzeti meg nem nemzeti oldal sem. Keresztény és ateista sincs.
Woke elmebaj van.-olyan mértékű, hogy épeszű ember fel sem fogja, és ha próbálod elmagyarázni neki, úgy néz rád, mint én, amikor azzal jöttek nekem, hogy billgécc megcsippel a covid vakcinával.
Migránsáradat is van.
És az USA épp a 3. világháborút próbálja kirobbantani, csak hogy az oroszokat elvágja Európától.
Ezzel szemben itt a Kárpátok alatt csak egy kis porszem vagyunk, max barikádokat emelhetünk homokzsákokból, hogy valahogy-valahogy elkerüljön az áradat. És per pillanat ez a barikád a Fidesz. Ha a Fidesz leomlik, ránkzúdul minden. Minden.
Úgyhogy ne tessék azt a barikádot piszkálni, plíz.
Mert a tanári fizetés tényleg kevés, az oktatás tényleg szar, de ha ég a ház, nem veszekszem a tűzoltóval, hogy sáros bakanccsal jött be a nappalimba. Tetszik ezt érteni?
Szóval ne arról vitázzunk, hogy végigdzsalunk-e a perzsaszőnyegen saras bakanccsal, hanem azt tessék már észrevenni, hogy ég a ház bazmeg.
Na.
(Tanár vagyok amúgy.)

Oh, de mekkora....
Nem még csak 5. évet keezdtem. Mérnök vagyok eredetileg. Csak imádok tanítani. Teljesen beszippantott.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés