Már az orosz állami tévén is arról beszélnek, hogy nagyon rossz a helyzet a fronton

2022. október 6. 11:08
„Kijevet és Harkivet valószínűleg nem fogja tudni elfoglalni Oroszország” – hangzott el az orosz állami Rosszija 1 televízió műsorán.

Alekszander Szladkov szavait a Portfolio idézte, az orosz haditudósító a Rosszije 1 műsorában először is hangsúlyozta: a most mozgósítottak felkészítése és kiképzése még hosszú idő, mivel „az orosz hadvezetés annyira törődik a katonákkal,” hogy nem akarja őket megfelelő kiképzés nélkül a frontra küldeni. Szladkov szerint még körülbelül 2 hónap lehet, mire az orosz haderő egy nagyobb offenzívát le tud folytatni Ukrajnában, annak ellenére, hogy szerinte most „sikerült stabilizálni a frontvonalat.”

Szladkov elismeri: a „különleges katonai művelet” kezdetén az orosz haderő jelentős veszteségeket szenvedett, ezért „jó, hogy most történik a mozgósítás,” hiszen „csak elpocsékolták volna” a most behívott katonákat a művelet elején. A haditudósító szerint az orosz hadsereg

nyilvánvalóan nem rendelkezik a megfelelő képességekkel ahhoz, hogy elfoglalja Kijevet, illetve gyorsan megszerezze Harkivet”,

meglátása szerint a mostani állomány viszont elegendő a négy annektált ukrán megye (Donyeck, Luhanszk, Herszon, Zaporizzsja) biztosításához.

Nyitóképen: Szétlőtt orosz helikopter. Illusztráció. Fotó: Maxym Marusenko / NurPhoto / AFP

Összesen 96 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés