Titkolja a Városgazda, hogy mennyit költött a SzeptemberFesztre!

2022. október 6. 10:40

Nagy Károly
Facebook
Árnyékminiszter Úrhoz fordultam.

„Második alkalommal fordul elő, hogy nem tesz eleget időben az Önkormányzat tulajdonában álló Városgazda egy olyan adatigénylésnek, amit én az Önkormányzat Pénzügyi Ellenőrzési Bizottságának elnökeként teszek. Már az is abszurd, hogy közönséges közérdekű adatigénylésnek tekinti a kérdésemet az Igazgató Úr és élve a jogi lehetőségekkel meghosszabbítja a válaszadási határidőt, de az, hogy még a meghosszabbított határidőt sem tartja be elfogadhatatlan. Szaniszló Sándor önkormányzatiságért felelős árnyékminiszterhez fordulok ezügyben!

Tisztelt Árnyékminiszter Úr!

Szeptember 5-én fordultam Borbély Sándor Vezérigazgató Úrhoz azzal a kérdéssel, hogy írásban küldje meg a bizottságnak a 2022-es városnapok, valamint havanna napok részletes költségeit, alvállalkozók listáját, kifizetéseit. Egyszóval a teljes részletezett elszámolását. Én ezt a soronkövetkező rendes PEB-ülésig kértem volna, azonban a Vezérigazgató Úr a következőt válaszolta:

A lenti megkeresésedet az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.) szerinti közérdekű adatigénylésként kezelem és az abban foglalt adatigénylésnek a hivatkozott jogszabály 29.§ (1) bekezdése alapján 15 napon belül, azaz legkésőbb 2022. szeptember 20. napjáig Társasàgunk eleget tesz. Tájékoztatlak továbbá, hogy a törvény szerint e határidő egyszer meghosszabbítható 15 nappal.”

Nyitókép: MTI / Beliczay László

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés