Mire megy Budapest egy tehetetlen főpolgármesterrel?

2022. október 6. 14:00

Fürjes Balázs
Facebook
Tiszteletlenség lenne azt mondani, hogy a budapestiek érdekében, legalább most szedje össze magát?

„Ma reggel Karácsony Gergely saját beszámolója szerint »szenvedélyes« és »érzelemdús« beszélgetést folytatott a főváros szemétszállítását ellátó FKF munkatársaival.

Sokszor leírtam már, most újra meg kell tennem: Budapest működtetése a mindenkori főpolgármester felelőssége. Békeidőben is, és válságos, kihívásokkal teli időben is. Egy városvezető soha nem lehet tehetetlen.

A város működtetésének felelősségét nem lehet áthárítani, és nem lehet mindig másokat vagy a körülményeket hibáztatni. A háborúnak sem lehet benyújtani a számlát, a szenvedélyes beszélgetés pedig édeskevés. Cselekedni kell. Megjegyzem, ma Európa minden településének önkormányzatában válságüzemmód van, nem csak Budapesten.

A fővárosban a szemétszállítás leállt, a helyzet nem tehetetlenkedést, hanem azonnali cselekvést igényel.

A törvény egyértelmű: a szemétszállítás a Fővárosi Önkormányzat feladata.

Cselekedni kell, higgadtan és felelősen. És azonnal. Sajnálatos, hogy a főváros első embere, aki békeidőben sem volt a helyzet magaslatán, ma, amikor igazán összeszedettnek kellene lennie, cselekvésképtelen. Egy ötlete van csak: vigye el a szemetet más.

Soha el nem készülő metrófelújítás, káosz a Blahán, rekord dugók városszerte, 3 éve megígért és azóta nem megoldott légkondicionálók a metróba… – nem túl jó rezümé egy főpolgármesternek, akinek viharos időkben kellene biztos kézzel, határozottan és a felelősséget vállalva irányítani.

Értjük mi, budapestiek, hogy ő nem tehet róla, hogy mindig más a hibás. Nyáron a meleg, télen a hideg, olykor a Tarlós, mindig a kormány. Értjük, hogy széttárja a karját és azt mondja, hogy ő tehetetlen.

Na, de mi szüksége van a budapestieknek egy tehetetlen főpolgármesterre?

Tiszteletlenség lenne azt mondani, hogy a budapestiek érdekében, legalább most szedje össze magát? Gondoskodjon a kukák elszállításáról, mielőtt a budapestiek belefulladnak a szemétbe!

A főpolgármester tehetetlenkedését már a baloldalon is unják, ezért vette le róla Gyurcsány Ferenc is a kezét. És ezért keres már ő is más jelöltet.”

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 65 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés