Ennek nem most van itt az ideje

2022. október 6. 12:12

Bognár Zsolt
Kontra
Háború idején az összetartás és a szolidaritás az első, nem pedig a hatalmi ambíciók.

„Lehet, hogy ünneprontó leszek, de ha nem lenne világos, Európa egy rettenetes háború árnyékában éli mindennapjait, és ebben a helyzetben a dolgok fontosságának a sorrendje változik. Amikor az Európai Unió minden államában a megélhetés költségei a négy-ötszörösére növekedtek, amikor az államok maguk is teljesítő- és fizetőképességük határán egyensúlyoznak, akkor bármennyire is igaz a szakmákra lebontott, akár méltatlannak is nevezhető fizetési szintek tarthatatlansága az egyes ágazatokban, ennek ellenére ki kell mondani, hogy

A TANÁRI TILTAKOZÁSOKNAK NEM MOST VAN ITT AZ IDEJE.

Noha Európa majdnem egészének semmi köze a kirobbant háborúhoz, mégis kollektíve elszenvedői vagyunk az ebből fakadó gazdasági földrengésnek. Ehhez pedig nekünk, állampolgároknak is szolidárisnak kell lennünk, mert az amúgy is borotvaélen táncoló világunkban, ha minden bejelentkezőnek tripla fizetést ad az állam, miközben recsegve és ropogva a fejünkre szakad, akkor ott vagyunk, ahol a part szakad.

Akinek szeme van a látásra, az érzékeli, hogy a tanárok és diákjaik tüntetése csak ürügy az ellenzék politikai szereplőinek, hogy kéjesen rátelepedjenek az ügyre, és annak farvizén esetleg saját magukat a hatalomba lavírozhassák. Ott pedig jönne a szokásos púder, hogy a begyűrűző nemzetközi helyzet miatt sajnos nincs módjuk semmilyen közérzetjavító intézkedésre.”

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 30 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés