Orbán ezt a generációt már elveszítette

2022. október 6. 12:07

Bartus László
Amerikai Népszava
Neki annyi, ha ezek egyszer politizálni kezdenek.

„Orbán azt akarta, hogy az iskolák lebutításával engedelmes alattvalókat neveljen, s ennek az ellenkezője történt. A diktátorok gyorsabban butulnak, mint az internet révén a világ körforgásában élő 21. századi diákok. Ezek a gyerekek pontosan tudják, milyen verseny van a világban, és mi múlik azon, hogy megfelelő színvonalú oktatásban részesüljenek. Elmúltak azok az idők, mikor még hazai konkurencia és verseny sem volt, mindenki elvégzett valamit, megkapta ugyanazt a munkát, és nagy csodák nem vártak rá. Ma ez nem így van.

A középiskolás fiatalok élet-halál harcot folytatnak Nyugaton, hogy melyik egyetemre kerüljenek be, milyen pozíciót érjenek majd el a szakmájukban és a munkaerő piacon, milyen munkájuk lesz, ha befejezték az egyetemet. A magyar diákok látják ezt, és mivel sokan külföldre készülnek, belekerültek a Z generáció nemzetközi versenyébe. Nem hülyék, pontosan tudják, hogy a sorsukról van szó, és nincs kedvük egy felcsúti hülye bunkó miatt a középkorban találni magukat, és nem tervezik, hogy egy ocsmány sötét disztópia alattvalói és kísérleti nyulai legyenek.

Ezért kellenek nekik a jó tanárok, a jó oktatás, a jó iskola, a versenyképes tudás, miközben egy suttyó fasiszta diktatúra épp azon dolgozik, hogy mindezt lerombolja. Nincs kedvük rendszert váltani, nem akarják az idejüket, az ifjúságukat arra pazarolni, hogy a felcsúti tahó hatalmát megdöntsék. Erre a néhány évre akarnak normális iskolát és jó tanárokat. Aztán elhúznak, és rohadjon meg az Orbán a tetü rendszerével együtt. A Szózat nagy hazugságait már rég kiröhögték, alig várják, hogy egy normális országba lepattanjanak és elfelejtsék ezt a nagy szart, amit ezek ide csináltak.

Ezért az oktatás színvonala és a tanáraik melletti tüntetés hangulata ezt tükrözi: egy egészen más világban élő generáció figyelmezteti a vén fasisztákká változott egykori fiataldemokratákat, hogy a Mussolinitől, Horthytól és Hitlertől összelopkodott primitív rendszerüket szíveskedjenek úgy működtetni, hogy az ő számításaikat, érdekeiket és jövőjüket ne veszélyeztetessék. Ha már egyszer azt elérték, hogy ennek a generációnak a 80 százaléka el akar innen menni és a nemzeti futballválogatott döntetlenjei nem elégítik ki, s nem pótolják számukra a normális emberi életet.”

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 130 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"ha ezek egyszer politizálni kezdenek."

Akkorra eltűnik a baloldali kemény mag: a párttitkárok, a munkásőrök, a pufajkások, a 840,000 párttag maradéka, a KISZ-titkárok fejlődésképtelen része, a szoc. hazás előnyélvezők, a zsidó villa bitorlók, a spontán privatizátorok, az ÁVH-s ivadékok, a kat.polos ivadékok, a besúgók, stb. stb.

És marad a nemzetben gondolkodó magyar.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés