Tanulatlan jobbágyokat képez az iskola, vagy kritikus felnőtteket?

2022. október 5. 6:16

Szabó Tímea
Facebook
A tanárok melletti kiállás a ti és a gyerekeitek életéről, jövőjéről szól!

„A csúcs az volt, amikor Hargitai János, a KDNP képviselője azt mondta, hogy a pedagógus béremelésnek nem az a módja, hogy módosítunk a költségvetésen. Ööö... kérdezem tisztelettel, akkor mi a módja?? Mert tudtommal 30 éve kb. így csináljuk. Jelen esetben pl. mi a Paks2 totálisan fölösleges beruházás idei költségvetéséből vettük volna el a szükséges pénzt, nopláne, hogy szerencsére Paks2-nél még egyeteln kapavágás sem történt, és szerencsére nem is fog. De ebből az idei 150 milliárdból ugye megint jó sokat lehet majd lopni Orbánéknak, a pedagógus bérből meg nem annyira sokat. Paks2 tehát nyilván fontosabb a kormánynak.

A pedagógusok beremelésére VAN tehát pénz, csak a kormány nem ad. Kedves szülők, diákok! A tanárok melletti kiállás nem egy szolidarítási akció. Ez a ti és a gyerekeitek életéről, jövőjéről szól! Arról, hogy tanulatlan jobbágyokat képez az iskola, vagy önállóan gondolkodni képes, kritikus, művelt felnőtteket. Az utóbbi nyilván veszélyes Orbánra, Rogánra, Kövérre és barátaikra. Veszélyes, mert okos fiatalok nem dőlnek be a szutyok propagandának, hanem véget vethetnek az elnyomásnak.”

Borítókép: MTI/Kovács Attila

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 101 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez a "nem mentek a gyerekek iskolába" nagyon alattomos dolog. Nem hiszem, hogy az osztályokban a gyerekek azonos módon gondolkodnak. Ha viszont őket is bevonják a balhéba, akkor az megosztó lehet az osztályban. Akik nem akarnak ebben rést venni, azok szembe kerülnek a tüntetés párti osztálytársakkal és a hasonló tanáraikkal. Nem igaz, hogy a diákok olyan egységesen állnak a tanárok ügye mellé.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés