Kuncze Maci semmit nem változott, ugyanúgy tud hazudni, mint korábban

2022. október 4. 15:14

Kontra
Facebook
A volt SZDSZ-elnök arcán irtó vastag a bőr.

„Gyakorlatilag egyetlen percig sem akadt meg, miközben végighazudta a műsort, elhallgatva azokat a súlyos bűncselekményeket, amelyek belügyminisztersége alatt történtek.

Gyakorlatilag a rendőrség, a legsötétebb, legprimitívebb alvilág fonódott össze a kormányzattal. Ezt volt a kilencvenes évek Magyarországa.

Elmesélt egy sztorit, miszerint egy német rendőri vezető előadást tartott Budapesten, miközben ellopták az autóját az épület elől. A rendőrök tudták kiket kell felhívni, hogy visszaadják a járművet. Ilyen volt a Kuncze-időszak rendőrsége. A hatóságok jól ismerték a bűnözői köröket, ellenben semmit nem mertek tenni ellenük, csak a legvégső esetben léptek fel egy-egy elszemtelenedett csoport ellen.

Portik, Vizoviczki és a többi bűnöző ekkor élte az aranykorát, az olajszőkítés a tetőfokán pörgött. Napi rendszerességgel történtek robbantásos merényletek Budapest utcáin. A bűnözői körök az utcákon vívták a harcaikat.

Az 1998-as választások előtt két hónappal a nyílt utcán gyilkolták meg Fenyő János vállalkozót. Másnap Horn Gyula a kormányülésen kijelentette: »ami ma Magyarországon van, az nem közbiztonság, nem az, amit elvárnak az állampolgárok. Elfogadhatatlan, hogy naponta történjenek rablások és gyilkosságok.«

Még Horn Gyula is így nyilatkozott, pedig a kommunista politikus egy cseppet sem volt finnyás.

Kuncze mindent megtestesít, amelyet az ellopott rendszerváltás kifejezés takar.”

Nyitókép: MTI / Mónus Márton

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 66 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés