Energiaválság: figyelmeztetést kaptak a németek

2022. október 4. 9:13
Télen szükség lehet az energiaexport leállítására is.

Németországnak ezen a télen lehet, hogy csökkentenie kell a Franciaországba és más országokba irányuló villamosenergia-exportot, hogy elkerülje az elektromos hálózat összeomlását – figyelmeztetett az ország legnagyobb hálózatüzemeltetőjének egyik magas rangú vezetője, derül ki a Financial Times keddi írásából.

Hendrik Neumann, a négy németországi áramhálózat-üzemeltető közül a legnagyobbnak számító Amprion műszaki vezérigazgatója szerint

„végső esetben” akár ideiglenes leállás is szükségessé válhat az áramhiány és a szűk keresztmetszetek elkerülése érdekében.

Szerinte azonban egy ilyen forgatókönyv valószínűleg inkább csak órákról, mint napokról szólna.

A Financial Times teljes, angol nyelvű cikkét a témában ide kattintva olvashatja!

 

Nyitóképünk csupán illusztráció. Fotó: Michal JarmolukPixabay

Összesen 62 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az már elmúlt. A franciák elfelejtettek felújítani egy csomó atomerőművet.
A németek az ukránoktól fognak venni áramot, amiből adnak el a franciáknak. Lehet, hogy nem így lesz, mert ez kb három hetes hír.

Zelenszkij azt mondta, adnak el a németeknek áramot.

Szerintem is hablaty.

Zelenszkij nem látja át az energia áramlását. Ha így lenne, nem követelte volna tőlünk, hogy ne vegyünk orosz gázt, hiszen Ukrajna tőlünk vette a véres orosz gázt.

Na de miért kéne nekünk, akik észnél voltunk és nem téptük szánkat az oroszok ellen, gázt adni azoknak a németeknek, akik verték a mellüket, hogy nekik nem kell az orosz gáz? Majd megoldják. Wir schaffen das, immár másodszor, megint pofára esve.

Az hivatkozási alap, de úgyis az erősebb dönt.

Sőt, az idióta szabályozásuk miatt nem épülhetett meg az észak-déli gerincvezetékük, namost a megújulók északon "teremnek" az ipar meg délen használja fel - ha sok a megújuló, és van is rá igény, akkor északon exportálják a szomszédos országokba, délen meg importálják a szomszédtól - nincs is jobb, mint a saját problémát ráterhelni másokra.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés