Oroszország mindig Oroszország marad!

2022. október 3. 6:22

Vlagyimir Putyin
Moszkva tér
A Nyugat úgy döntött, hogy a világnak, mindannyiunknak örökké tűrnünk kell a diktátumaikat.

„A Donyecki és Luganszki Népköztársaságok, a Zaporozsjei és a Herszoni régiók millióinak választása mögött sorsközösségünk és ezeréves történelmünk áll. Az emberek ezt a lelki kapcsolatot adták tovább gyermekeiknek és unokáiknak. Minden megpróbáltatás ellenére az évek során az Oroszország iránti szeretetük rendíthetetlen volt. És ezt az érzést senki sem tudja lerombolni bennünk. Ezért szavaztak egységünkre, közös jövőnkre mind az idősebb generációk, mind a fiatalok, azok, akik a Szovjetunió összeomlásának tragédiája után születtek. (...)

A Szovjetunió összeomlása után a Nyugat úgy döntött, hogy a világnak, mindannyiunknak örökké tűrnünk kell a diktátumaikat. Aztán 1991-ben a Nyugat arra számított, hogy Oroszország nem fog kilábalni az ilyen sokkokból, és magától szétesik. Igen, ez majdnem megtörtént – emlékszünk a ’90-es évekre, a rettenetes ’90-es évekre, éhesen, fázva és reménytelenül sodródtunk. De Oroszország ellenállt, újjáéledt, megerősödött, és ismét elfoglalta méltó helyét a világban”

Ugyanakkor a Nyugat mindvégig kereste és keresi az új lehetőségeket, hogy eltaláljon bennünket, meggyengítse és elpusztítsa Oroszországot, amiről mindig is álmodott, folyamatosan próbálják feldarabolni az országunkat és szembeállítani egymással a népeinket. Egyszerűen idegesíti őket, hogy van a világon egy ilyen nagyszerű, hatalmas ország a maga területével, természeti kincseivel, erőforrásaival, egy olyan néppel, amely nem tud és soha nem is fog mások parancsai szerint élni.

A Nyugat kész mindent átlépni, hogy megőrizze azt a neokoloniális rendszert, amely lehetővé teszi számára, hogy a dollár és a technológiai fölényük segítségével élősködjön, sőt, kifossza a világot, hogy extra adót szedjen be az emberiségtől, beszedje a meg nem érdemelt jólét fő forrását, a hegemón járadékát. Ennek a sarcnak a fenntartása a legfontosabb, ez a valódi és abszolút öncélú indítékuk. Ezért áll az érdekükben a teljes deszuverenizáció. Innen erednek a független államok, a hagyományos értékek és a kultúrák elleni agressziójuk, az irányításuk alatt álló nemzetközi és integrációs folyamatok, az új világvaluták és a technológiai fejlesztési központok aláásására tett kísérleteik. Számukra kritikus fontosságú, hogy minden ország feladja szuverenitását az Egyesült Államoknak.

Egyes államok uralkodó elitje önként vállalja ezt, önként vállalja, hogy vazallusukká válik; másokat megvesztegetnek, megfélemlítenek. És ha nem sikerül, egész államokat rombolnak le humanitárius katasztrófákat, romokat, milliónyi tönkrement, összekuszált emberi sorsot, terrorista enklávékat, társadalmi katasztrófa övezeteket, protektorátusokat, kolóniákat és félgyarmatokat hagyva maguk után. Nem érdekel őket semmi sem, csak a saját hasznuk.”

Fotó: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 102 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az én helyem Magyarországon van, a magyarok mellett. Oroszországtól jót eddig még nem igen kaptunk, és a nyugattól sem várhattunk soha semmit.
Nekünk csak Magyarország számít.

Akkor értsd az "Oroszország" helyett: "keleti határaink melletti birodalmi törekvések".
Ez áll a kijevi rusz államra, a cári Oroszországra, a szovjetekre és a putyini rendszerre is.

Az lehetetlen:
“Az oroszok már öt évszázadon keresztül próbálják országuk végső határát meglelni, de sehogy sem sikerül.”
(A. L. Kennedy, The Quarterly Review, 1947. január)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés