Schilling Árpád egy szlovén lapnak: Magyarországon az emberek könnyen alkalmazkodnak a rendszerszintű rasszizmushoz

2022. október 3. 10:05
A négy éve Franciaországban élő rendező szerint hazánkban minden kivívott jog újra megkérdőjeleződik.

A szlovén Rtvslo.si interjút készített Schilling Árpád rendezővel, aki elmondta: Magyarországon azt látja, hogy az emberek könnyen alkalmazkodnak a rossz politikához, a rendszerszintű rasszizmushoz és az egyenlőség hiányához. Schilling szerint minden kivívott jog újra megkérdőjeleződik,

Magyarországon van hárommillió ember, akik ugyanúgy gondolkodnak, az ezen a körön kívül esők pedig nem találják a közösséget,

amivel azonosulhatnának. A rendező kiemelte, sokan elhiszik, hogy az ukránok felelősek a háborúért, mert nácik. A szlovén hírportál kiemelte, Schilling négy éve Franciaországban él, Magyarországon a színházi életben sem érezte már az összefogást, megosztottnak találta.

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 122 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mi a francért készít interjút egy szlovén lap Schilling Árpáddal? Ez valami hálózati megrendelés?

Ez a cikk is jó sok szlovén szavazatot hoz(na) a neolib. oldalnak. (Ha a szlovéneknek lenne szavazati joguk.)
De most komolyan, érti valaki, ezeket a cikkeket miért írják???

Belenéztem a szlovén cikkbe, annyi biztos, hogy hosszabb, mint ami a Mandineren van, de nem éreztem a késztetést, hogy lefordíttassam angolra vagy magyarra, a "rendszerszintű rasszizmus" emlegetése egyértelművé tette, hogy a szokásos woke közhelyek tárulnának elém.
(ja, amúgy mikor megyek munkába, mindig úgy kell kerülgetnem a négereket/cigányokat/zsidókat/palesztinokat verő meg a nyakukon térdelő rendőröket...)

Nagyon igaz. Az lep meg, hogy amúgy teljesen normális ismerősök (tehát nem trollok vagy pártemberek) képesek a trianoni döntéssel kontrázni: "Ha nem támogatjuk a ukrán határ sérthetetlenségét, akkor miért zavar minket Trianon" - úgy, hogy trianoni döntést magát soha szóba nem hoznák, mindig csak valaminek az ellenpólusaként. Miközben a jogfosztás máig érezhető, az őshonos magyarokat máig másodrendű állampolgárként kezelik, és igaza volt Demkónak a "Máglyatűz"-ben, hogy minden erőszakos asszimilációs törekvés felett elnéz az EU, mondván, hogy "az tagállami hatáskor", miközben számukra minden magyar belügy "jogállamisági kérdés". Konkrétan nemcsak a mindenféle nemi devianciát vallók, de még a háziállatok jogai is előrébb valók az EU döntéshozói szerint.
Persze lehet sejteni az okokat, egyrészt a spanyolok, franciák a saját őshonos kisebbségeik miatt megvétóznak minden ilyen kérdést, másrészt eleve nem akarnak beavatkozni olyan ügyekbe, amelyik két új tagállam között okoz feszültséget. Másrészt pedig a különböző woke baromságokat nagyszerűen fel lehet használni azon tagállamok ellen, amelyek pofátlan módon ragaszkodnak a szuverenitásukhoz.

Ezt már meg sem értenék. Én csak annyit mondok, hogy minden olyan ország határainak a sérthetetlenségét elismerem, amelyik elismeri a történelmi Magyarország határainak a sérthetetlenségét.

Árpád, a stipendiumok, ösztöndíjak kifutásával reméljük lassan Párizs olcsóbb, vibrálóbb negyedeiben tudsz majd albérlethez jutni. Ott, a fekete és hangos muszlim szomszédok között meg nagyobb nyomatékot kap majd harcos antirasszizmusod, meg mellesleg buja kis feleséged..

A szemei nagyon hasonlítanak a férjéére.
Egy kis őrültség látszik bennük.

A 2014-es választást sem ismerték el. Jó, oroszosan szervezték meg, de az ENSZ se nagyon igyekezett, hogy akkor viszi a megfigyelőit és segít megrendezni a választást, szóval valószínűleg most is már az ENSZ-ben elbukott volna a javaslat.
De tény az, hogy a népszavazásokat csak akkor szeretik, ha várhatóan a hatalom gyakorlói által elvárt eredmény születik (ha nem, akkor meg megismétlik), Dél-Tirol, az írek és a baszkok is csak fegyveresen tudták elérni ha nem is a függetlenséget, de legalább a részleges autonómiát. Innen látszik, hogy a szép elvek mögött mi a valóság.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés