Rólam ezerszer leírta már a csicskasajtó, hogy nem vagyok katolikus

2022. október 03. 16:57

Most bezzeg ezerrel kampányol minden egyház! Az ateizmus meg mióta vallás?

2022. október 03. 16:57
null
Perintfalvi Rita
Perintfalvi Rita
Facebook

„Látom, hogy mennek ezerrel a fizetett reklámok, minden egyház buzgón kampányol, a hívek figyelmét minden misén és fórumon felhívják arra, hogy legyenek bátrak és vallják meg a vallási hovatartozásukat. Érthető is, hiszen a tét igen nagy. Az állam pénzcsapjain élő egyházaknak muszáj eredményeket produkálniuk. Hiszen ez egy keresztény ország, erre épül az egész kormánypropaganda. Magyarország az európai kereszténység utolsó védőbástyája, ami a putyini ortodoxával karöltve fogja megtisztítani a hitehagyott kontinenst. Mi is lenne akkor, ha a népszámlálás során kiderülne, hogy 2011 óta nem nőtt, hanem éppen ellenkezőleg csökkent azoknak száma, akik magukat vallásosnak valljá! De ki is az, aki vallásos? S vajon ki fog-e derülni a népszámlálásból, hogy az egyházak politikai összefonódása miatt elveszítették a híveik egy részét? Vagy a NEReresztények, akiknek semmi közük nincsen a valláshoz, most külön megkapják az ukázt a gazdáiktól, hogy vallják magukat kereszténynek és ez kompenzálni fogja a tényleges veszteséget? És az ateizmust miért tekinti a KSH kérdőíve vallásnak? És miért kaptunk három kérdőívet, amikor csak ketten élünk a háztartásban?

Szóval kezdjük azzal, hogy ki tartozik a katolikus valláshoz / felekezethez! A kormánypropaganda szócsövei állandóan arról papolnak, hogy az a katolikus, aki minden vasárnap ott van a misén, aki betartja a tízparancsolatot és a tanítást egészen konzervatív, vagy fundamentalista módon értelmezi. Tehát, akkor azok, akik csak húsvétkor és vasárnap mennek el templomba, nem katolikusok. Ahogy azok meg pláne nem, akik soha nem járnak misére. Akik bármilyen erkölcsi vagy tanbeli kérdésben mást vallanak, mint a kb. 70-80, sőt 100 évvel ezelőtti tanok, azok sem katolikusok. Rólam kb. ezerszer leírta már a csicskasajtó, hogy nem vagyok katolikus. Mert az én nyitott, modern, őszinte és bátran kérdezni merő hozzáállásom, a feminista, a felszabadítás-teológiai, sőt LMBT-barát gondolataim szerintük istenkáromlás, nem katolicizmus. Nos, akkor ebből az is következik, hogy aki engem követ, aki ezekkel a gondolatokkal szimpatizál az ugyanolyan sátánista, mint én. Ne feledjük, hogy engem ennek titulálnak. Ugye a Magyar Nemzet még szalagcímben is lehozta rólam: »A teológus bőrbe bújt sátán«. Szóval akkor az én amúgy katolikus követőim közül szerintük senki nem katolikus? Hát kíváncsi leszek, hogy ezek után minek vallják magukat? Vagy én minek valljam magamat?”

Nyitókép: Képernyőfotó

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
roughneck
2022. október 09. 11:31
A Homonnay macskajat dorgold a labad koze, attol megnyugszol...
Lolka-Bolka
2022. október 05. 09:26
Mocskos tetves ateista vagy a rohadt szar mocskod kurva amyadat ,
Héthykati
2022. október 04. 16:39
Te ember sem vagy!
ArminTK
2022. október 04. 11:49
Az ateista abban HISZ, hogy nincs Isten. Bizonyítani nem tudja, így az egyetlen lehetősége, hogy ezt HISZI. Ezért hit. Következőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik