Ujhelyi lelép

2022. október 3. 11:06

Megyeri Dávid
Magyar Nemzet
Ne feledjük: az egyik legszélsőségesebb hazai balos politikusról van szó!

„Valljuk meg: nagy megdöbbenés nem lett úrrá rajtunk, amikor olvastuk a hírt arról, hogy Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője kilépett eddigi pártjából. Várható volt ez a lépés már egy ideje, tekintve, hogy a kommunista utódpárt vezető kádere feneketlen ambícióval, hatalmi étvággyal rendelkezik. Ehhez képest viszont nem fogadták a szocialista párton belül kirobbanó lelkesedéssel azt az ötletét, hogy az Esély nevet vegye föl az MSZP az eddigi leharcolt elnevezés helyett. Eredetileg akart ő pártelnök is lenni, aztán ­feltehetően sértettségé­ben visszalépett a csúcspozíció hajhászásától. Olyannyira kezdett kifarolni az MSZP-ből, hogy nemrég közölte azt is: semmilyen tisztséget nem vállal a lassacskán a Párbeszéd nevű és csak nevében létező pártminiatűr támogatottsági szintjére züllő egykori vezető baloldali pártban. Hogy milyen jövője lehet ezek után a szocialisták volt alelnökének?

A kilépést közlő hosszadalmas búcsúlevelében a saját maga által gründolt Esély Magyar Szociáldemokrata Közösség úgymond civil hálózatát jelöli meg mint tevékenységének fő csapásirányát. Erős a gyanúnk, hogy valójában semmi különösebb változás nem lesz szerepléseiben. Legfeljebb annyi, hogy otthagyta a szocialisták merülőszint alá süllyedő, léket kapott bárkáját, mert nem kér tovább a szegfűs buktából, amiből az MSZP-nek a Gyurcsányék által még nem átszipkázott, fogyatkozó maradéka lakmározik minden választáson.

Vajon hová, merre fog orientálódni a politikai palettán? Minden lehetséges, mivel hallatlanul felfokozott karrierizmus lakozik benne, és ezért mindenre képes. Ugyanakkor kérdés, milyen perspektívát lát a hazai globalista külföldkiszolgáló körökben, hiszen éppen ő jelentette ki a Tranziton, hogy az ellenzék gatya állapotban van. Vagyis igen finnyásan viszonyul saját politikai szövetségeseihez is, ami nem azt valószínűsíti, hogy a DK vagy a Momentum, pláne a Jobbik felé venné az útját, annak ellenére, hogy politikai habitusa tökéletesen passzol ­iméntiek szélsőbaloldali profiljába. Ő nagy valószínűséggel magasabb körökbe vágyik, s ennek számos tanújelét adta, amikor a jobboldal- és Magyarország-ellenes gyűlölködési versenyben a legdemagógabb szélbalos zöld és vörös EP-képviselőket is maga mögé utasította. Mert ne feledjük: az egyik legszélsőségesebb hazai balos politikusról van szó.

Nem árt felidézni, hogy ő volt az, aki azóta az MSZP-ből végzettséghazugsága ­miatt kizárt Bangónétól nemcsak átvette a nem baloldali szavazók lepatkányozását, de meg is fejelte azzal, hogy kijelentette: hazánkban patkánykormány van hatalmon. És ő volt, aki évekkel ezelőtt azt fröcsögte: minden eszközzel fel kell lépni az illiberális Orbán-kormány ellen. Ugye nem kell ecsetelni, hogy a „minden eszköz” kifejezés mit jelent egy diktatúrákkal és népirtásokkal terhelt térségben? S ha már itt tartunk, Ujhelyi is ott volt, amikor akkori párttársa, Zuschlag János a holokauszt áldozatain viccelődött.”

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Lenin élt, Lenin él, Lenin élni fog!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés