Hont András Márki-Zaynak: Fú, basszus, ehhez aztán pofa kell

2022. október 3. 17:51
Márki-Zay szerint 2010 óta ő kapta a legtöbb szavazatot mint ellenzéki miniszterelnök-jelölt. Hont András elmagyarázta neki, hogy nem úgy van az.

„2010 óta most kapta a legtöbb szavazatot az ellenzéki miniszterelnök-jelölt és a közös lista. Közel kétmillió ember gondolta úgy, hogy van alternatívája Orbán Viktornak” – állította hétfői Facebook-bejegyzésében a baloldal bukott miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter. Érvelése szerint „nagyon sok ellenzéki szavazó döntött továbbra is úgy, hogy olyan listára nem kívánja a szavazatát adni, amin Gyurcsány Ferenc is szerepel”, ezért szerinte  „tovább kell folytatódnia az ellenzék megtisztulásának, hogy valódi alternatívát nyújthassunk minden ellenzéki vagy akár jelenleg még kormánypárti szavazónak”.

Bejegyzéséhez pedig egy fotót is posztolt, amelyen Mesterházy Attila 2010-es és 2014-es, valamint Vona Gábor 2018-as eredményéhez hasonlítja a saját maga által elért eredményt: 

Fú, basszus! Ezt akár Jakab Péter is hamisíthatta volna. Ő szokott ilyet”

– kezdte a bejegyzés alatti kommentjét Hont András. 

A publicista arra a kellemetlen esetre gondolt, amikor Jakab Péter, akkor még Jobbik-elnökként gyakorlatilag azzal büszkélkedett, hogy megfeleződött a Jobbik szavazótábora. Emlékeztetésképp: Jakab Péter egy forrás nélküli grafikonra hivatkozva azt írta, hogy a Jobbikra 489 ezer szavazat érkezett. Azonban a baloldali összefogásra leadott listás szavazatok nem pártokra bonthatóak, Jakab Péter valószínűsíthetően arra alapozta állítását, hogy a baloldali összefogás színeiben induló jelöltek (jelölő pártjuk szerinti megoszlásban) mennyi voksot kaptak. Amennyiben ez így van, úgy a 489 ezer szavazat óriási léptékben elmarad a 2018-ban, listán még 1 092 806 szavazatot szerző Jobbik teljesítményétől. 

Hasonló logika mentén érvel Hont András is:

A pusztán az MSZP, majd a baloldal (-LMP) által támogatott Mesterházyt, illetve a csak a Jobbik által támogatott Vonát összevetni valakinek a Jobbik és a teljes baloldal által támogatott saját eredményével, hát, ehhez pofa kell”

– írta a publicista.

 

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 57 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én támogatom MZP politikai pályán maradását!

Amerika (vagy Kanada) őt választotta faltörő kosnak.

Remek a választék a leendő miniszterelnök jelöltek közt. Dobrev Klára vagy MZP vagy Donáth Anna.

Képzeljétek el ennek a költségvetését!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés