Az Országgyűlés elfogadta az uniós források utalásához elvárt első törvényjavaslatot

2022. október 3. 15:48
Háromezer milliárd forint a tét.

Az Országgyűlés elfogadta a büntetőeljárásról szóló törvény módosítását hétfőn. 136 képviselő szavazott igennel, 7 képviselő nemet nyomott, és 14-en tartózkodtak.

Ez volt az első javaslat, amit a kormány az Európai Bizottsággal való megegyezés érdekében nyújtott be a nyáron, összesen 3000 milliárd forint a tét. A módosítás legfontosabb pontja, hogy

a jövőben bárki számára elérhető lesz az úgynevezett vádkikényszerítés intézménye a kiemelt korrupciós ügyekben.

Ha az ügyészség eddig ejtett egy korrupciós ügyet, a szabályozás szerint az érintettek csak pótmagánváddal kényszeríthették ki a bírósági eljárást, és más nem is értesült a nyomozás megszüntetéséről.

A módosítás után azonban bárki kérhet jogorvoslatot korrupciós ügyekben. A nyomozás megszüntetéséről szóló döntés anonimizált kivonatát egy honlapon fogják közzétenni.

(MTI)

Nyitóképen a magyar országgyűlés plenáris ülése. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 39 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az ellenzék azért, mert nem tudja Orbánékat megfingatni, Kádárhoz hasonlóan külföldi intervenciót kér. Hátha az idegenek majd kikaparják számára a hatalmat. Már csak azt kéne tudni, mit ígérnek ezért cserébe.

Nem leszünk csődben., bár az ellenzék és az EU bolsevikok ebben reménykednek, ezen dolgoznak. Nem véletlenül romlik a forint árfolyama.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés