A hitetlen

2022. október 03. 17:05

Perintfalvi szerint céltáblája lett a gyűlölködés legkülönbözőbb formáinak. Szegényke.

2022. október 03. 17:05
null
Aristo
PestiSrácok.hu

„»Ezért kiszolgáltatta őket Isten bűnös vágyaiknak, hogy tisztátalanságukkal meggyalázzák önmagukban saját testüket: mivel felcserélték az igaz Istent a hazugsággal és a teremtményt tisztelték és szolgálták a Teremtő helyett, aki mindörökké áldott. Amen. Mindezért Isten kiszolgáltatta őket szégyenletes szenvedélyeknek. Asszonyaik felcserélték a természetes nemi életet a természetellenessel. Hasonlóan a férfiak is elhagyták a természetes együttélést az asszonnyal, egymás iránt gyúltak bűnös kívánságra és férfiak férfiakkal fajtalankodtak. El is vették a méltó büntetést tévelygésükért saját testükön.«

Zárójel. Ezt Pál apostol írja a római levélben. Pál apostolnak egyébként kulcsszerepe volt abba, hogy a kereszténység egy kis, zsidó szektából a mai hatalmas egyház nőtt ki. Ő volt az aki fontosnak tartotta, hogy az egyház mindenkié és nem kizárólag a zsidóké. Zárójel bezárva.

A kérdés úgy szólhat, hisz-e egyáltalán Istenben Perintfalvi? Nekem úgy tűnik, hogy nem, hiszen nyilvánvalóan tagadja a fenti sorokat és még számtalan másikat is. Sőt, még kéjeleg is a bűnben, ennek szép példája Homonnay esete. Homonnay egy közepesnél gyengébb, író aki azzal híresült el, hogy egyrészt buzi, másrészt rendszeresen tesz közzé Orbánt gyűlölő írásokat. (Nem olvasom a könyveit, nekem is jogom van az önvédelemhez.) Ellenben az egyéb írásaiban ilyeneket követ el például:

»Ahogy az Orbán a gonosz boszorkány halálát várta, úgy várom Orbánét is, és pezsgőt fogok bontani, ha megdöglik.«”

Nyitókép: Perintfalvi Rita Facebook, Szűts Pál

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olvass
2022. október 04. 10:27
Hát - Aristo - ez most elég gyöngécske volt (és most nem is a helyesírási hibákra gondolok) azokhoz képest, amit eddig tudtál nyújtani.
CharlieM
2022. október 04. 00:05
Ki ez a nő, miért érdekes, és miért szeretik itt ennyire?
Bell & Sebastian
2022. október 03. 21:49
Nem tom ki szokja nézni a Brickleberryt? Vadőrök és az árva bocs. Egyre agyamentebb és szodomitább sztorik, ráadásul a politikai korrektség teljes hiánya. Vagyis a szoknyás ördög a faszsorban sincs egy medvéhez képest.
Sulammit
2022. október 03. 20:55
Az ilyen Perintfalvi félékkel nem először van baja az Egyháznak. Ők a modernisták. Vagy kinövik, vagy kihalnak. Bár ahogyan Homonnait ajnározta és mindenkit, aki deviáns, az nem egyenlő azzal, ahogyan Jézus vendégül láttatja magát Zakeussal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik